Nå er det like før det braker løs på Pascal Norges 6. nasjonale festival - på Gjøvik!

Velkommen! Det er kun få dager igjen til festivalen blåses i gang på Gjøvik. Vi ønsker dere alle sammen hjertelig velkommen til glade Pascaldager på Gjøvik i Oppland, helgen 3. - 4. september!

Mye står på programmet på årets festival. Det blir mange flotte innslag fra enkeltartister og grupper. Det hele starter med parade i Gjøvik by lørdag. Stange Ungdomskorps leder paraden, og alle festivaldeltakere og andre til stede, som spiller et korpsinstrument, kan være med å spille. Og vi oppfordrer samtlige festivaldeltakere, lærere, ledsagere, assistenter, foreldre, søsken og venner til å bli med i paraden. Så blir det seminarer, konserter, sosialt samvær og i det hele tatt mye moro.

For første gang deles Pascal Norges hederspris ut. Hvem som får den, er ennå en stor hemmelighet. Møt opp, så får du se! Vedkommende vet heller ingen ting. Men én ting er sikkert - den er vel fortjent!

(Du kan lese mer under festivalprogrammet nedenfor)

- Det ventes nærmere 200 deltakere til Gjøvik neste helg, og disse kommer garantert til å gjøre seg bemerket i Gjøvik sentrum. Selv om det er en nasjonal festival, kommer også internasjonale gjester fra Litauen, sier Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad. Det er deltakere fra spesialskolen Svetlazock i byen Klaipeda, som også er medlem av Pascal Norge. Dette er de lokale Pascalmedlemmene Korpus og Drengestua kunstkafé sine venner. Organisasjonen Ny Start i Øst på Gjøvik er samarbeidspartnere i forbindelse med dette.

- Internasjonale gjester kommer også fra Pascal Sverige. De skal spille og synge på festivalen, og - som mange andre - også delta på seminarer i musikk, sang og dans, forteller Rath Vestad. Han nevner seminarer med de velkjente Panta Rei Danseteater og Ola Skaare. - Skaare er en stor ressurs. Det er han som har laget vårt alternative fargesystem, basert på farger og tall, som kommer mange mennesker med bistandsbehov til gode når de skal spille musikk. Dette gjør at alle kan spille, forteller Rath Vestad.

Det er mange lokale deltakere. Fra Gjøvik kunst- og kulturskole spiller en rekke grupper; kor- og dansegruppen Korpus, bandet Rockeværstingene, gruppen Blanda Drops og Los Ænjsless. Fra Stange kulturskole kommer Mango Band. Det var Stange som var vertskap for Pascal Norges festival i fjor.

- Ellers er det stadig nye utvidelser med grupper som vil spille på Pascalfestivalen, og årets deltakere kommer fra Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud, foruten Hedmark og Oppland, forteller primus motor for årets festival på Gjøvik, Ola Narten Svendsen.

- Gode frivillig hjelpere fra Litauisk forening Innlandet, vil sette sitt preg på årets festival på Gjøvik. Pascalfestivalen 2016 har mange givere og støttespillere, som Frifond Kompetanse, Frifond Musikk, Oppland fylkeskommune, Scandic Markiser, Gjøvik kunst- og kulturskole med flere, forteller Svendsen, som håper publikum kommer på Jernbanetorget på Gjøvik lørdag og til kukturhuset søndag.

- Vi har konserter både ute og inne. Og vi har i år et spesielt fokus på psykisk helse. Derfor blir det også en egen konsert med fokus på nettopp psykisk helse i kulturhuset søndag, forteller Rath Vestad.

Festivalen er et samarbeid mellom Pascal Norge og Gjøvik kommune.

- Vi gleder oss veldig til festivalen. Dette er en kulturarena for alle. Musikk, sang, dans og teater er viktige ingredienser i livene til mennesker med bistandsbehov. Vi er med på å skape en bedre og mer inkluderende verden med våre aktiviteter, sier Rath Vestad.

Pascal Norge er en landsdekkende kulturorganisasjon som har som mål å inkludere underprivilegerte mennesker i kulturaktiviteter. - Vi er alle verdifulle mennesker og bør ha samme tilgang til kulturaktiviteter, sier Rath Vestad. Pascal Norges slagord er "Kultur for alle!" og "Kultur gir bedre helse!". Pascal Norge har ca 2500 medlemmer og representerer mer enn 10.000 mennesker. De har også et bredt internasjonalt engasjement med medlemmer og aktiviteter i Nord-, Mellom- og Sør-Amerika, Karibia, Europa og Afrika.

Pascal Norge skal også lansere en ny bok på festivalen. - Dette er en innføring i drama og teater for mennesker med bistandsbehov. Den er laget i samarbeid med Pascal Norges teatervenner i Spania, som har over 20 års erfaring med teater for denne målgruppen, avslutter Pascal-leder Rath Vestad, som ønsker velkommen til glade Pascal-dager på Gjøvik i Oppland.

Forsiden av Pascal Norges nye bok; "Se hele mennesket!", som lanseres på Pascalfestivalen.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: