Øver til Innlandets første julekonsert

11. desember skrives historie for Pascal Norge i Innlandet. Lurer du på hvor Innlandet er? Det er den "nye" betegnelsen på Hedmark og Oppland. Dette handler ikke om en sammenslåing av fylker, men aktive Pascal-grupper samarbeider i alle fall om en julekonsert, i samarbeid med Pascal Norge. Og det er første gang det holdes en julekonsert i regi av Pascal Norge i denne regionen. Denne gang skjer det i samarbeid med Stange kulturskole. Dette går av stabelen i Ottestad kirke i Stange, Hedmark, kl 14.00, søndag 11. desember. Velkommen til julekonsertmatiné!

Ketil Andre er en av de mange glade medlemmene i Mango Band i Stange kulturskole. Bak ser vi medelev Fieke, assistend Eivind og medelev Tord (gjemt bak chimes´en). (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Hver torsdag samles medlemmene i Mango Band i Stange kulturskoles lokaler i Skolegata 19 i Stange til øvelse. Siden oppstarten for to år siden har interessen og entallet medlemmer økt. Aktiviteten stiger og de har etter hvert opptrådt på en rekke ulike arenaer. Tilbudet er en integrert del i kulturskolen, på lik linje med andre aktiviteter.

Elev i Stange kulturskole, Johannes, assistent Elias og medelev Daniel, er konsentrerte på øvingen. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Allerede i 2011 startet Stange kulturskole et samarbeid med to instanser i Morogoro, Tanzania; Amani Centre og The Erick Memorial Foundation For Education And Rehabilitation For People With Special Needs. Siden den gang har de hatt gjensidige utvekslinger, blant annet med støtte fra organisasjonen Vennskap Nord/Sør. Dette har resultert i positiv utvikling og igangsetting av aktiviteter, både i Morogoro og i Stange. Et av målene for kulturskolen var å starte en musikkgruppe for mennesker med bistandsbehov. Den er nå i full gang, og har sin ukentlige øving i kulturskolens lokaler på torsdager.

Stemningen er til å ta og føle på når vi kommer inn i lokalet. - Jeg gleder meg så innmari til hver eneste øvelse, sier Ketil Andre, og smiler fra øre til øre. Ingen tvil om at aktiviteten har satt kok i samtlige elever.

Assistent Eivind var med til Tanzania i 2014. Nå er han assistent i Mango Band, her sammen med elev Tord. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Mango Band sin karakteristiske logo; et Mango tre, som lyser på de oransje skjortene til medlemmene i Mango band. Det er Mona Vestli som har tegnet motivet. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

- For mange år siden satt vår gründer i Tanzania, Mama Bakhita, under et mangotre i Morogoro. Hun samlet barn som var "annerledes" til ulike aktiviteter. Det var starten på disse to sentra i Morogoro, som har så enorm betydning for så mange i dag. Derav kommer navnet "Mango Band", forteller Mona Vestli, som jobber som musikklærer i Stange kulturskole, og er en av kreftene bak Mango Band.

Assistent Eivind (i midten) er trofast på øvelsene hver torsdag. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Søndag 11. desember kl 14 er det altså duket for julekonsert i Ottestad kirke. Medvirkende, foruten Mango Band, er "Rockeverstingene", "Sangkoret Korpus" og "Scene Korpus". Stange-ordfører Nils A. Røhne er konferansier.

Mango Band i aksjon på Pascalfestivalen på Gjøvik 2016. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

- Vi har det kjempegøy, sier vokalistene i Mango Band. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Lærere og assistenter planlegger øvelse for Mango Band. Her er fire av dem. Fra venstre Eivind Vegard, Mona Vestli, Ole Ronny Tyseng og Elias Mælum DaLuz. Både Mona, Eivind og Elias har vært aktive i Tanzaniaprosjektet til kulturskolen, og har vært med på utvekslinger flere ganger. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Konserten er et samarbeid mellom Stange kulturskole og Pascal Norge. Konserten er gratis.

Velkommen!

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: