top of page

KORPUS I GOD MEDVIND!

Årsmøte i kor- og dansegruppen Korpus ble avholdt 11. mars i "Korpus-huset" på Losje Vårsol. Roser til styret og pizza, kaffe og kaker ble servert til de nær 50 fremmøtte. Korpus har heller ikke siste året hvilt på sine laubær. Med sine mange små og større opptredener har de spredd ærlig og ekte glede med sang og musikk, dans og teater. Korpus har - mye takket være sitt gode samarbeid med organisasjonen Pascal Norge, fått et stort kulturnettverk lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Styret har i 2014 bestått av æresmedlem Aase Amsrud, Gerd Kålås, Marit Henriksen, Kristin Lillengen, Ingunn Molstad, Vidar Sundbakken og Ola Narten Svendsen. Instruktører har vært Ingunn Molstad og Vidar Sundbakken for Sangkoret Korpus, og Kristin Lillengen og Febe Rognstad for Scene Korpus. Det ble avholdt 7 styremøter. Styret har behandlet 41 saker. Årsmøtet ble avholdt 5. mars 2014 på Losje Vårsol. Øvelsene har hele året vært holdt på Losje Vårsol på onsdager. Det er per i dag 20 medlemmer i Sangkoret Korpus og 18 medlemmer (mot 16 i 2013) i Scene Korpus. Totalt 38 flotte Korpus-medlemmer er med i det tilrettelagte kulturtilbudet. Aktiviteter og opptredener har vært mange i 2014. Onsdag 8. januar var første øvelse etter nyttår. Øvelse mot jubileumsforestillingen Prøysen i 120 startet da opp. Det ble satt opp i alt 4 øvelser i januar der gruppen Fys/Funk var med i forbindelse med prosjektet Prøysen i 120. Lørdag 25. og søndag 26. januar ble det gjennomført øvelser mot forestillingen ”GRAN NABO» i samarbeid med Teater Innlandet og danseensemblet Panta Rei. Gruppen Dans og bevegelse deltok sammen med Korpus på dette prosjektet. Fredag 21. februar deltok Korpus på Madshus Skifestival på Øverby. Tirsdag 25. februar var medlemmer i Korpus med på forestillingen «GRAN NABO» på Gjøvik kino og scene. 6 øvelser ble gjennomført i mars måned. Dette var i forbindelse med jubileumsforestillingen til Korpus - PRØYSEN I 120. Årsmøte i Korpus ble avholdt 5. mars. Onsdag 19. mars dro medlemmene i Sangkoret Korpus til Oslo der de var gjester på God Morgen Norge i TV2-studio i Karl Johansgate – direktesendt TV-program. Korpus sang på God Morgen Norge for å reklamere for Prøysenforestillingen. Sangene ”Du ska få en dag i morra” sammen med Katia Cardenal og Nina Cardenal, og ”Det er gemt å bo på landet” ble fremført på en utmerket måte. Helgen fredag 21. mars til søndag 23. mars ble det gjennomført øvelser med Korpus sin spanske venn - Paco Valls Garcia for Korpus, gruppen Fys/Funk, bandet Brufossgjengen og gruppen Los Ænsjless. Dette var øvelser mot jubileumsforestillingen. Øvelser ble holdt i storsalen på Musikkfolkehøgskolen Viken. Søndag 23. mars var det duket for premiere på 20 års jubileumsforestillingen Prøysen i 120 – en internasjonal familieforestilling til ære for Alf Prøysen. Stedet var Gjøvik Kino & Scene i sal 1. Tirsdag 25. mars ble jubileumsforestillingen satt opp i splitter nye Hamar kulturhus. NRK Østnytt laget en direktesendt sending fra Hamar kulturhus, som var ble en utmerket Korpus-reklame rett før Dagsrevyen. Prøysen i 120 var en internasjonal familieforestilling til ære for Alf Prøysen - en 100 års hyllest til Alf Prøysen i Gjøvik og markering av 20 år med Korpus. En aften hvor ulike artister fra flere land ga sin egen tolkning av Prøysens fortellinger og sanger. Storstilt oppsetning med kor, dansere, skuespillere og musikere. Medvirkende vart: Los Ænsjless, Dans & Bevegelse, Fys/Funk, Brufossgjengen, kunstgruppene i Drengestua og Korpus. Katia Cardenal fra Nicaragua, var med å tolket Prøysen på sin måte. Det var Paco Valls Garcia (Spania) som hadde regien for forestillingen. Det ble også i 2014 laget en profesjonell flott foto-jubileumsbok fra Korpus sine 20 første år. Dette ble et eksklusivt minne som ble laget i 200 ex. Mange bilder og utklipp pryder boka, som vi tror mange i Korpusfamilien og deres mange venner og kjente fryder seg over. Medlemmene i Korpus fikk førsteretten til å kjøpe boka.

I april gjennomførte Korpus 4 øvelser. Onsdag 9. april droppet Korpus sin øvelse og feiret i stedet seg selv med sine 20 år første år med jubileumsaften på Strandhotellet på Gjøvik. Her var det festmiddag og underholdning. Tidligere dirigent og pianist Bjørn Hjeldsbakken var gjest og underholdt med gamle Korpus-slagere. Styret i Korpus besluttet å kjøpe inn basarbøker og solgte lodder, der gevinstene var store Vennskap Gjøvik-Santo Domingo-bilder i glass og ramme. Dette var flotte bilder, som var igjen etter utstillingen fra 2013. Trekningen fant sted på Korpus sin jubileumsfestaften. I mai gjennomførte Korpus 4 øvelser. Søndag 11. mai deltok tradisjon tro kor- og dansegruppen Korpus i Hunn kirke med Jens Dale som prest og vertskap. Onsdag 4. juni underholdt Korpus for beboerne på Solås i Gjøvik. Pølser og kaffe ble servert til alle. Onsdag 18. juni var det sommeravslutning for Korpus. I juli tok Korpus helt fri. Onsdag 20. august var det sesongstart for Korpus på Losje Vårsol. Nye og gamle medlemmer ble ønsket velkommen. Lørdag 6. og søndag 7. september ble Pascal Norge-festivalen arrangert på Gjøvik gård. Det var 5. år på rad festivalen gikk av stabelen. Korpus har vært med alle gangene. Onsdag 10. september droppet Korpus sin øvelse til fordel for å være med Gjøvik og Toten Turlag´s tradisjonsbundne årlige høsttur «Tur over Bergstoppen». Turen har kommet i stand gjennom Gerd og Olav Kålås sitt initiativ og engasjement. I oktober gjennomførte Korpus 4 øvelser. I november ble 4 øvelser holdt og på øvelsen onsdag 26. november feiret Korpus seg selv da de fylte 20 år 24. november. – Hurra til alle i Korpus! Korpus så dagens lys 24. november i 1994. For å markere starten på advent, hadde Korpus tatt med seg sine venner i Sing Song Singers til Vardal kirke søndag 30. november. Denne søndagskvelden fikk Vardal kirke nemlig besøk av Pascal Norge-koret Korpus fra Gjøvik og Sing Song Singers fra Lillehammer. Sammen med de fremmøtte, ble det en julekonsert litt utenom det vanlige i kirken. For hvem kan skilte med stort sett egne julesanger, en pen bukett solister og en egen scenegruppe? Ingen andre enn Korpus og Sing Song Singers! Onsdag 17. desember ble det arrangert juleavslutning for Korpus etter samme lest som så mange år ellers. Stedet var Gjøvik frivilligsentral, avdeling Øverby. På programmet stod servering av julemat, kaker, allsang og gaveoverrekkelse fra Eidsiva. Vi senket skuldrene og koste oss sammen. Åge Willy Bjørnerud var gavmild og delte ut sin egen bok om «Samvikelagets historie» til alle i Korpus. En stor takk til han for det! I 2014 ble det også bestemt ny kulturutveksling og utenlandstur. Denne finner sted 19. til 23. mai i 2015, og turen vil gå til Litauen og havnebyen Klaipeda. Turen er et samarbeid med organisasjonen Ny start i Øst på Gjøvik. Det har ellers blitt jobbet seriøst med å finne nytt lokale til Korpus, og flere bygg er vurdert. Det er vårt store ønske og håp at vi vil kunne disponere «lokstallen» i Gjøvik sentrum i løpet av 2015. Den som lever for se! Styret i Korpus

Tags:

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page