Takk, for en flott festival!


Siste helgen i september avviklet Pascal Norge sin 5. nasjonale festival, sammen med Stange kulturskoles festival. Med stort opptog, korpsmusikk, ordfører, internasjonale gjester og en lang rekke artister, fra inn- og utland, ble det flotte dager. Teater med spanske Paco, konsertmaraton med musikk, sang, dans og teater er en god oppsummering av helgen. Som selvfølgelig spredte masse glede og et stort engasjement.

Pascal Norge ønsker å rette en stor takk til Stange kommune - kulturskolen, for utmerket innsats i forbindelse med festivalen. Hele personalet i kulturskolen på Stange stilte opp - ikke bare under avviklingen av glade festdager, men også i forkant med alle forberedelser. Dere fortjener en stor honnør! Takk, også til alle andre bidragsytere - på alle måter. (Se liste nedenfor).

Det hele startet med stor parade lørdag morgen, hvor festivaldeltagerne gikk i parade i Stangebyen, ledet av Stange Ungdomskorps. Det hele endte på Tingvoldtorget, hvor ordfører Nils A. Røhne åpnet festivalen. Med ballongsalutt og hurrarop var festivalen for alle underpriviligerte og alle mennesker med bistandsbehov offisielt i gang.

Da var det spanske Paco som overtok. I Pascal Norge sier vi gjerne at han er verdens beste menneskekjenner og teaterpedagog. Med om lag 60 deltagere på lag var det duket for teaterworkshop. De ble ledet ut i en verden de ikke har sett maken til. Med lek og spill, skjemt og alvor, ble forberedelsene lagt til søndagens forestilling.

Lørdag kveld var det festivalfest i Romedal. Med middag, konsert, sport, spill og andre helsebringende aktiviteter, fikk festivaldeltagerne en flott aften.

Søndag var det duket for konsertmaraton på Stange. To konserter, med i alt om lag 150 aktører, beviser at kultur er for alle. Her var alt fra solister på sang og instrumentalister, band, kor, teater med mer.

Stange kulturskole har i flere år hatt et utbredt samarbeidt med to organisasjoner i Tanzania. Med sine lokale venner på Stange, Mango Band, fikk representantene fra Amani Centre for people with dissabilities og The Erick Memorial foundation (Emferd) sterke opplevelser. De bidro også med sang, dans og spill - både alene og sammen med sine venner i Stange kulturskole. Kulturskolens Tanzaniaprosjekt var årsaken til at Mango Band ble opprettet som et tilbud. Og dette er tydeligvis liv laga.

Pascal Norge og Stange kulturskole vil gjerne gi en takk til alle bidragsytere, både praktisk og økonomisk. Uten dere hadde vi ikke klart å arrangere disse flotte festdagene.

Så derfor; tusen takk til:

- Alle artister, grupper og alle som sto på scenen;

-- fra Norge, Sverige, Spania og Tanzania

- Lærerne i Stange kulturskole

- Styret og frivillige i Pascal Norge

- Lærere, ledsagere og assistenter

- Stange kommune

- Vennskap Nord/Sør

- H.K.H. Prinsesse Märtha Louises Fond, Det Kongelige Slott

- Lions Club Romedal

- Nordic Garrison, 501st legion

- Kulturminister Thorhild Widwey (for hilsen til programmet)

- Skaare Musikk

- Pascal Norges Utfoldelsesarena

- Nordbryn Gård

- Stange Ungdomskorps

- Blomserfryd, Interflora, Ottestad

- Sigrid Thorbjørnsen Photography

Her kan du se noen bilder fra festivalen.

Alle foto er foreviget av Pascal Norges offisielle fotograf, Sigrid Thorbjørnsen.

VENNSKAP NORD/SØR: Båndene mellom Stange og Morogoro i Tanzania er sterke. De stilte med eget banner i opptoget.

ÅPNING: Rektor i Stange kulturskole ønsker velkommen til festival, da opptoget kom på Tingvoldtorget.

INGEN GRENSER: Kultur kjenner ingen grenser. Musikk og alle former for kultur er viktig for alle!

STOLT: Ordfører i Stange kommune, Nils A. Røhne, var stolt av å kunne ønske alle deltagerne velkommen. - Dere setter Stange på kartet, sa han!

TEATERWORKSHOP: Spanske Paco Valls Garcia ledet teaterseminaret og han er en mester i å inkludere absolutt alle i teateres verden - til glede for absolutt samtlige deltagere.

VENNER: I kulturens verden er alle venner, på tvers av grenser.

HJERTENE BANKER: På teaterseminar knytter alle nye kontakter og aktivitetene binder oss sammen. Et varmt hjerte som banker sprer glede.

GLEDE: Intensivitet, spenning og glede preget teateraktivitetene.

SAMHOLD: Paco er unik i å skape samhold, trygghet og kontakt mellom mennesker.

VISUELT: Teater skaper glede! For alle!

FORLØSNING: Lille Akida og Paco sprer gledeskilden...

MUSIKKGLEDE! Alle kan ta del i musikkens verden!

GJENSIDIG GLEDE: Paco bryr seg om alle. Og det er gjensidig glede!

INSTRUKSJON: Musik skal byggjas ut av glädje, ur glädje bygger vi musik... Lærer Mona viser Johanne hvordan hun skal spille keyboard.

FOR ALLE: Kultur er for alle! Og det sprer glede!

FELLESSKAP: Mange bruker uttrykket "share the joy of perming arts". På denne festivalen er dette særdeles beskrivende!

GLADE FESTIVALDELTAGERE. Eirin og Ester fra

Sound of Happiness i Kristiansand

ÅPNING: Leder i Pascal Norge, prosjektleder i Stange kulturskole og dirigent for Stange Ungdomskorps, Lars Espen Rath Vestad, på åpningsseremonien under festivalens første dag.

MAGISK: Paco presenterer den magiske kassen på teaterworkshopen.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: