Nok et mangfoldig år for Korpus

Pascal Norge synes det er hyggelig å presentere gruppene. Først ut er Gjøvikgruppen Korpus. Her har de skrevet litt om seg selv, og vi anbefaler andre å gjøre det samme. Send ditt bidrag til oss!

Pascalfestival, kulturutveksling til Litauen, workshop med Paco Valls Garcia og filmpremiere, er bare noe av fjorårets begivenheter for kor- og dansegruppen Korpus på Gjøvik.

LIVAT GJENG: Korpus er en godt kjent gjeng lokalt på Gjøvik. (Foto: Privat)

Onsdag 7. januar var første øvelse etter nyttår med kor- og dansegruppen Korpus.

Fredag 13. februar deltok Korpus på Madshus Skifestival på Øverby. Opptreden utendørs ble gjennomført på tross av vinterlige forhold. Februar ble ellers brukt til innøving av nytt repertoar. I mars ble årsmøte holdt på Losje Vårsol med servering av pizza.

Ellers ble onsdagsøvelsene denne måneden, brukt på øvelser mot kommende arrangementer. I april kom Paco fra Spania igjen for å sette opp en teaterforestilling sammen med deltakere fra andre land. Dette var et tett samarbeid med Musikkfolkehøgskolen Viken og Pascal Norge. Det var Scene Korpus som først og fremst fikk tilbud om disse dagene med workshop. Sangkoret Korpus ble med på festforestillingen på Gjøvik kino 16. april og fremførte et imponerende kulturprogram sammen med alle aktørene på scenen. Øvelser med Paco foregikk på dagtid på Viken. Medlemmene i Scene Korpus ordnet seg fri fra dagtilbud for å være med Paco på øvelsene. Andre deltakere som deltok med Paco på workshops, var internasjonale deltakere fra Den Dominikanske republikk, Colombia, USA og Kenya i tillegg til elever fra Musikkfolkehøgskolen Viken. Kulturutvekslingen var Paco´s idé og gjennom midler fra Vennskap Nord/Sør, fonds, legater, stiftelser og næringsliv, muliggjorde vi dette fantastiske vennskapsbesøket i uke 15 og 16 på Gjøvik.

Torsdag 16. april - Internasjonal festaften på Gjøvik kultursenter i storsalen ble holdt. Sangkoret Korpus underholdt også fra hovedscenen. Scene Korpus og de andre internasjonale deltakerne, var med gjennom hele forestillingen. Stor premierefest ble arrangert på kaféscenen på kulturhuset for alle i Korpus, elever fra Viken og våre internasjonale venner umiddelbart etter forestilling.

1.mai ble Korpus og de andre tilrettelagte kunst- og kulturtilbudene i Gjøvik, organisert under Gjøvik kunst- og kulturskole. Dette innebærer blant annet at instruktørene i Korpus, skal rapportere til rektor ved kulturskolen om sitt arbeid. Senere i mai deltok kor- og dansegruppen Korpus på gudstjeneste i Hunn kirke med Jens Dale. Flere medlemmer i Korpus deltok med andre oppgaver under familiegudstjenesten, noe både Korpus og menigheten satte pris på. Det er fest når Korpus kommer på besøk i kirken!

Tirsdag 19. til lørdag 23. mai gjennomførte vi en KULTURUTVEKSLING MED KORPUS og KUNSTKAFÉEN I DRENGESTUA TIL HAVNEBYEN KLAIPEDA I LITAUEN. Over 40 personer ble det som reiste avsted til Litauen, på dager med kunst, kultur, sang, musikk, dans, matopplevelser og shopping. Noen deltakere fra kunstkaféen i Drengestua ble også med og stilte ut sine kunstarbeider; Hanne, Harald, Pål Anders, Henrik og deres to ledere Anna Österberg og Poohne Ronagh. Vår samarbeidspartner var Ny Start i Øst. Det jobbes med planer om gjenvisitt fra Litauen her på Gjøvik i 2016 under Pascalfestivalen.

«Rockeværstingene» spilte på den store utescena på Gjøvik gård i forbindelse med Gjøvik kunst- og kulturskoles sommeravslutning. Alle i Korpus ble invitert til å komme og høre på. Veldig hyggelig! Vi er store fans av bandet! Onsdag 17. juni avholdt Korpus sin sommeravslutning på Øverbykaféen med mat fra grillen. I juli tok Korpus fri og en velfortjent sommerferie. Onsdag 19. august var det klart for oppstart av ny sesong for Korpus. Nye og gamle medlemmer ble ønsket varmt velkommen! Onsdag 26. august fikk vi besøk av de 3 spanske lærerne Lourdes, Maria og Alberto på Korpus. Deres mål var å se og lære av oss. Dette er et EU-støttet kulturprosjekt i regi av programmet «Erasmus+». Lærerne kjenner Paco og kommer fra Alicanteregionen. Det ble gjennomført gjenvisitt fra Gjøvik kunst- og kulturskole på administrativt nivå i februar i år. Onsdag 2. september hadde vi tradisjon tro, lagt opp til vår årlige tur over Bergstoppen – et godt samarbeid vi har med Gerd og Olav Kålås i Gjøvik/Toten Turlag. Denne måtte vi dessverre avlyse, pga mye regn og dårlig adkomst.

Onsdag 23. september fikk vi besøk av 8 personer fra Tanzania. De kom på besøk til Korpus for å høre og se, og ikke minst hilse på oss. Dette var besøkende i Stange-Morogoro-vennskapssamarbeidet. De deltok senere i uken under Pascalfestivalen på Stange.

Korpus var også delaktig på Pascalfestivalen, både med egen opptreden av Sangkoret Korpus og deltakelse på teaterworshop med Paco, noe som resulterte i en forestilling søndagen under festivalen. Selve Pascalfestivalen pågikk lørdag 26. september og søndag 27. september i regi av Pascal Norge og Stange kunst- og kulturskole. Paco viste som alltid at ALLE kan være med! En imponerende forestilling ble vist søndag under festivalen på Stange. Første opptreden med nye antrekk var på Pascalfestivalen på Stange.

Oktober måned ble brukt til å forberede julespillet med Korpus under Jul på Gjøvik gård. Søndag 29. november fremførte Korpus sitt julespill på tunet på Gjøvik gård. Julesanger, julekrybbe, stjerner og kostymer var med under denne flott anledningen. Mange 100 tilhørere overvar forestillingen, som fikk god oppmerksomhet i media. Onsdag 2. desember inviterte vi alle i Korpus og Kunstkaféen til en kulturaften sammen med Gintare Sekonaite og Daiva Kaker i Litauisk forening Innlandet og Roy Westbye fra Ny Start i Øst. Vi viste filmen fra Klaipeda, som Vidar har laget og serverte bakst fra det litauiske kjøkken. Kor og Scenegruppen underholdt.

Alle i Korpus så seg selv på Gjøvik kino i desember. Her ble vi møtt med rød løper og sprudlevann i glassene. Vår gode spanske venn og teatermann Paco Valls Garcia har gjennom et langt liv, samarbeidet med Korpus. I denne spansk/norske dokumentarfilmen «Una Vez Más» - «En Gang Til», følger vi han på reisen mot teaterforestillingen «Prøysen i 120» – en internasjonal familieforestilling til ære for Alf Prøysen, som ble vist på Gjøvik og Hamar i mars i 2014. Korpus har gjennom snart 20 år, vært med på en rekke store kulturutvekslinger med han i Spania og her i Norge, også Den Dominikanske republikk og Danmark. I filmen medvirker foruten Korpus, gruppene Los Ænsjless, Rockeværstingene, Dans & Bevegelse, Fys/Funk og kunstgruppene i Drengestua. Filmen er ved Ana Izquierdo og Andreu Valls Pérez. Onsdag 16. desember arrangerte vi juleavslutning på tradisjonelt vis på Øverbykaféen. Julemusikk, sang av Korpus, julemat og loddtrekning stod på programmet. Kaker til kaféen ble servert med hjemmebakst fra våre frivillige fra styret.

Ellers ønsker vi å nevne at hjelpeorganisasjonen «Ny Start i Øst», ga i 2015 beskjed til Korpus, om at de ønsker å gi oss penger, dersom vi legger til rette for et gjenbesøk fra Klaipeda i 2016. Dermed er det duket for en kulturutveksling her på Gjøvik med noen fra våre grupper vi besøkte i mai 2015.

Vi i Korpus er stolte av våre vennskapsprosjekter med land i sør; Den Dominikanske republikk, Haiti og Colombia. Det er utrolig å se hva våre venner i de fattige landene, får til av arbeid og fritidstilbud, selv om de har lite eller ingen ting. Det å få dele erfaringer, møte venner på deres arbeidsplasser, i deres hjem og gjennomføre forestillinger sammen, gir minner for livet – virkelig. ATS Gjøvik - Toten ga før jul en stor pengegave til vårt vennskapsarbeid. Beløpet kommer godt med til prosjekter vi ønsker å skape her hjemme og i prosjekter med våre fattige utenlands. VI ØNSKER Å GI EN STOR TAKK TIL HEGE OG ALLE DE ANDRE PÅ ATS GJØVIK – TOTEN FOR PENGEGAVEN!

I 2015 ble det også vedtatt at Gjøvik skal være vertskap for Pascalfestivalen, som går av stabelen helgen 3. og 4. september 2016. Gjøvik kunst- og kulturskole og våre grupper blir medarrangør sammen med styret i Pascal Norge. Korpus gir oss mange flotte opplevelser hele året - både på øvelser og ved opptredener. Vi setter veldig stor pris på at alle som er med i Korpus! En stor takk rettes også til familiene, alle Korpus-venner, frivillig hjelpere, miljøpersonell, støttekontakter og sist men ikke minst - styret i Korpus, som gjør en utmerket jobb.

Styret har bestått av æresmedlem Aase Amsrud, Gerd Kålås, Marit Henriksen, Kristin Lilleengen, Ingunn Molstad, Vidar Sundbakken og Ola Narten Svendsen.

Instruktører i Korpus er Ingunn Molstad og Vidar Sundbakken for Sangkoret Korpus, Kristin Lilleengen og vikar Febe Rognstad for Scene Korpus. Det ble avholdt 8 styremøter. Styret har behandlet 48 saker. Årsmøtet ble avholdt 11. mars 2015 på Losje Vårsol. Øvelsene har hele året vært holdt på Losje Vårsol på onsdager. Sangkoret Korpus byttet øvelsesrom på Losje Vårsol fra peisestuen til lillesalen. Det har i 2015 vært 18 medlemmer i Sangkoret og 17 medlemmer i Scene Korpus. Totalt 35 flotte Korpus-medlemmer. Kari Flagstad og Brit Briskelund har vært med i mange år, men i november sa de formelt fra om at de bli være en del av Frivillig-gjengen i Korpus. Dette sette vi veldig stor pris på!

Hilsen styret i Korpus:

Aase Amsrud, Gerd Kålås, Marit Henriksen, Kristin Lilleengen, Ingunn Molstad, Vidar Sundbakken og Ola Narten Svendsen

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: