top of page

"Se hele mennesket!" Ny bok lanseres

Pascal Norge jobber kontinuerlig med produksjon og utvilkling av kursmateriale og litteratur. For 2016 fikk Pascal støtte fra Extrastiftelsen til å lage en bok om teater og drama for mennesker med utviklingshemming. I over ett år har en prosjektgruppe jobbet med å lage denne boken, som lanseres på Pascal Norges Nasjonale Festival på Gjøvik 3. og 4. september, samt i Kristiansand den 12. oktober.

Bokens forside. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Boken heter "Se hele mennesket!", som bygger på en av forfatterne, spanske Paco Valls Garcia, sin filosofi om at alle er like mye verdt. - Se hele mennesket, ikke fokuser på funksjonshemmingen eller andre begrensninger. Se på mulighetene! Dette skaper en helt ny verden for våre brukere, sier Paco.

Han har mer enn 20 års erfaring med teater for målgruppen. Sammen med kona Maru perez driver de Faula Teater i Valencia-regionen i Spania. De har vært medlemmer i Pascal Norge siden starten, og i fjor startet arbeidet med boken.

Teaterboken var en idé som ble lansert av den profesjonelle fotografen Sigrid Thorbjørnsen, som er Pascal Norges egen fotograf. Hennes interesse for målgruppen gjorde at hun sammen med Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, tok inititativ til å lage en slik bok.

Boken er en kombinasjon av en kursbok og en selvstendig bok, som har fokus på å skape interesse for å lage teater- og dramaaktiviteter for mennesker med bistandsbehov. I forbindelse med Pascal Norges teaterkurs i Alcoy og Ibi i Spania (for norske lærere) i februar, ble det laget et eget kurshefte, som var en miniversjon og forpresentasjon av boka.

Nå kommer altså den komplette boken snart ut. Du kan altså se den på Pascalfestivalen på Gjøvik i september og i Kristiansand i oktober. Nærmere informasjon vil komme på nettsidene.

Det blir også et nytt teaterkurs for norske lærere i Spania 22. - 25. mars 2017. Invitasjon vil være klar til festivalen. Dersom du har spørsmål om kurset, kan du ta kontakt med Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, på e-post lars.espen@pascalnorge.no eller mobil 906 53 555.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page