Korpus fra Gjøvik til "Allsang på grensen"

Korpus gjorde seg positivt bemerket da de i sommer deltok som publikum på TV-programmet "Allsang på grensen". Forøvrig er de en svært aktiv gjeng, som tilhører Gjøvik kunst- og kulturskole. Men Korpus er bare en av mange Pascalmedlemmer i Gjøvik kommune.

Blide Korpusmedlemmer i Halden under innspillingen av "Allsang på grensen".

- Det var en stor opplevelse, og vi kan vel nesten si at musikkheltene Marcus og Martinus fikk "konkurranse", sier Ola Narten Svendsen med et stort smil om munnen. Han er primus motor og leder for gjengen som i fullstappet buss satte kursen mot TV-innspillingen i Halden.

Korpus har sitt utspring fra Gjøvik kunst- og kulturskole og er en del av Pascal Norge.

- Ekte og ærlig sang- og danseglede er deres varemerke, som garantert smittet over på både artister og programledere, forteller en engasjert Ola Narten Svendsen.

NYTT ØVELOKALE

Nå flytter Korpus inn i nytt lokale til høsten. - Etter mange år på Losje Vårsol og et godt samarbeid med Ingolf Aurlund, takker Korpus for seg. Lokalet har rett og slett blitt for lite for oss. Vi får stadig flere medlemmer og støtteapparatet rundt oss vokser, sier fagleder for tilrettelagte kunst- og kulturtilbud, Ola Narten Svendsen.

Musikkens hus - bedehuset på Gjøvik.

- Med to store grupper i Scene Korpus og Sangkoret Korpus vil vi nå holde til i Musikkens Hus - Bedehuset i Gjøvik sentrum, forteller Svandsen. Han legger til at sesongen starter opp på det nye stedet onsdag 24. august, og at både nye og gamle medlemmer er velkommen. Det er Gjøvik kunst- og kulturskole som administrerer Musikkens Hus.

SOR-KONFERANSE

Svendsen legger til at det i det hele tatt skjer mye positivt på Gjøvik. - I oktober skal et av bandene våre, "Rockeverstingene", spille på Samordningsrådet sin store konferanse. Det er en sor anerkjennelse av både vårt og Pascal Norges arbeid, sier Narten.

FILMPREMIERE

Men mest spennende var kanskje nypremieren på filmen "En gang til" ("Una vez más" på spansk) den 27. juni på Il kino i Berlin.

- Representanter fra Korpus var tilstede og snakket om filmen, Gjøvik kunst- og kulturskole og Pascal Norge, sier Svendsen. Foruten han selv, var også Svein Enger, Stein Jøraassen og Ingeborg Øyhus Svendsen også med til Berling.

Filmplakaten er laget av spanske Andreu Valls.

Den spanske Pascalvennen og teatermannen Paco Valls Garcia har gjennom et langt liv samarbeidet med Pascal Norge. Og det arbeidet har Svendsen vært primus motor for i mange år.

Faksimile av oppslag i Gjøviks Blad.

- I denne filmen, som hadde premiere i Norge 9. desember i fjor, følger vi Paco på reisen mot teaterforestillingen «Prøysen i 120» - en internasjonal familieforestilling til ære for Alf Prøysen, som ble vist på Gjøvik og Hamar i mars i 2014, forteller Svendsen. Filmen er nå oversatt til engelsk ble satt opp på IL KINO i Berlin mandag 27. juni.

- Korpus, som er medlemmer av Pascal Norge, har gjennom snart 20 år vært med på en rekke store kulturutvekslinger med Paco i Spania og her i Norge. I filmen medvirker foruten Korpus, gruppene Los Ænsjless, Rockeværstingene, Dans & Bevegelse, Fys/Funk og kunstgruppene i Drengestua. Plakatdesign er utført av spanske Andreu Valls, beretter Svendsen.

Faksimile av oppslag i Oppland Arbeiderblad (www.oa.no)

JOONGÅRDEN I SVERIGE

For sjette år på rad har kunstner Anna Österberg tatt i mot sine kunstgrupper fra Gjøvik på 1800-tallsgården Joongården i Dalarne i Sverige. Hun er ansatt ved Gjøvik kunst- og kulturskole og ledet sammen med sine kollegaer Siv Skjelstad og Ola Narten Svendsen sommerens kunstworkshops for et knippe svært interesserte deltakere.

Deltakerne fra Gjøvik koser seg hos Anna Österberg på Joongården i Dalarne, Sverige.

EGEN PIN

- Vi har også laget en egen Korpus-pin, forteller Svendsen. - Alle Pascal-grupper med respekt for seg sjøl, burde ha sin egen pin eller jakkemerke, sier han, og legger til at de 40 medlemmene i Korpus er svært så fornøyde med nyanskaffelsen.

Slik ser den nye pin´en til Korpus på Gjøvik ut.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: