Vi gleder oss! Her er et tilbakeblikk...

Det er ikke lenge før det braker løs igjen. Og vi husker alle tilbake til festivalen på Stange i Hedmark i 2015. I den forbindelse publiserer vi her bilder fra Pascal Norges femte nasjonale festival. Det var en stor opplevelse for oss alle!

Bilder kan brukes fritt av presse, ved kreditering av fotograf: Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge.

Festivalen på Stange i fjor var et stort løft for Pascal Norge. Nærmere 200 deltakere var i aksjon en hel helg. Det var konserter, opptog, seminarer og workshops, - i det hele tatt, flotte og gode opplevelser for alle, som var til stede.

Tema i fjor, var teater for barn og unge med bistandsbehov. Spanske Paco Valls og Maru Perez ledet oss gjennom to dager i drama og teater, til stor glede for alle deltakere.

Det hele startet med festivalparade gjennom Stangebyen, ledet an av Stange Ungdomskorps.

Det var høytidelig åpning på Tingvoldtorget ved ordfører Nils A. Røhne, kulturskolerektor Ørnulf Skaug og leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad. Samt en hilsen fra kulturminister Thorhild Widvey. I tillegg var det flere musikalske innslag.

Deretter gikk det slag i slag. Stemningen var på topp, med teaterseminar med spanske Paco Valls og Maru Perez. Latteren satt løst, og stemningen var til å ta og føle på blant alle deltakerne. Dette resulterte i en fantastisk teaterforestiling med barn og ungdom på festivalen.

Alle var med, noe som er et av Pascal Norges viktigste motto, og det ble en svært god opplevelse for samtlige deltakere.

Videre i helgen var det en stor konsertmaraton. Om lag 200 deltakere fikk vist at kultur er for alle. Alle kan spille, danse, synge, spille teater - og delta på den kulturelle arena.

Som en mor sa:

- Dette er den største opplevelsen i min datters liv. Hun står på en scene og presterer, til stor applaus. Det gjør noe med meg. Det rører meg. Dette skaper aksept i samfunnet. Det er med på å skape et mer verdig liv, ikke bare for henne - men for meg, fin familie og samfunnet rundt oss. Vi snakker om verdighet, et rikere liv og likeverd.

På festivalen var det også internasjonale gjester. Stange kulturskoles venner fra Morogoro i Tanzania satte et svært positivt preg på festivalen, med musikk, sang og dans.

De har i mange år hatt et samarbeid, og har gjennomført flere utvekslinger. Vennskapet har resultert i et bedre liv for underprivillegerte, både i Morogoro og på Stange. Mango Band er et godt bevis på dette.

Mango Band ble startet etter at kulturskolen i Stange reiste til Morogoro i høstferien 2014. 10 ungdommer og seks lærere reiste til Morogoro, og sammen lagde de den første utendørs forestillingen for mennesker med bistandsbehov i Tanzania.

- Det var en flott opplevelse, og nå er vi veldig glade for at noen av våre venner fra Tanzania har fått mulighet til å komme til Norge, Stange og denne festivalen. Vi er trygge på at dette får store ringvirkninger, når de kommer tilbake til sitt hjemland, sier Ola Lutnæs Trøen og Elias Mælum DaLuz. De er to av ungdommene som var med til Tanzania, og som har jobbet frivillig som hjelpere i "Mango Band" siden oppstarten.

Pascal Norge vil gjerne takke alle bidragsytere, som var med på å gjøre festivalen mulig:

- Prinsesse Märtha Louises Fond

- Stange kommune

- Stange kulturskole

- Vennskap Stange - Morogoro

- Vennskap Nord/Sør

- Nordic Garisson - 501st legion

- Lions Club

- Skaare Musikk

- Faula Teatre v/ Maru Perez og Paco Valls

- Extrastiftelsen

- Blomsterfryd - Interflora, Ottestad - Løten

Ta en kikk på bildene - de taler for seg selv!

Alle foto: Sigrid Thorbjørnsen

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: