top of page

Arne Furuseth fikk Pascal Norges første Hederspris

Arne Furuseth fra Vestre Toten i Oppland ble overrasket da han i dag fikk overrakt Pascal Norges Hederspris under åpningen av organisasjonens nasjonale festival på Gjøvik. - Dette er en enorm ære, og jeg visste overhodet ingen ting, forteller prisvinneren.

En glad prisvinner etter å ha mottatt Pascal Norges Hederspris for 2016. Arne Furuseth er den første som noen sinne har mottatt denne prisen. - En stor ære, sier han rørt.

Det var strålende solskinn da paraden med alle deltakerne, med Stange Ungdomskorps i spissen, ankom Jernbanetorget på Gjøvik. Det var en flott ramme rundt årets første dag av Pascal Norges sjette nasjonale festival.

I dag skrev Pascal Norge historie, da de delte ut organisasjonens første Hederspris. Den har altså aldri blitt delt ut før. Ingen visste heller hvem som skulle få den.

Fra venstre nestleder Ola Skaare delte ut prisen sammen med Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad (til høyre). I midten Arne Furuseth.

Leder Lars Espen Rath Vestad sa dette under prisutdelingen:

"Pascal Norges Hederspris er en æresbevisning som deles ut i helt spesielle tilfeller. Den deles med andre ord ikke ut hvert år. Hedersprisen deles i dag ut for første gang.

Prisen går til en person som har viet store deler av sitt liv til arbeid med kulturtilbud for mennesker med utviklingshemming.

Prisvinneren har gjennom mange år vært en betydelig bidragsyter i arbeidet med å bedre livskvaliteten til mange mennesker med bistandsbehov. Han er en pioner i nasjonal sammenheng, da han var den aller første som startet slike aktiviteter for mennesker med utviklingshemming - uten å sette seg selv i fokus. Han er en ukjent helt!

Det er to viktige faktorer som gjør at dette valget falt naturlig;

Vedkommende er en stor, musikalsk ressurs, noe som gjenspeiles i arbeidet som er nedlagt gjennom mange år. Og, ikke minst viktig; prisvinneren har en unik evne til å se og ivareta de han møter.

Prisvinneren har vært et forbilde for kulturlivet både lokalt, regionalt og nasjonalt. Og gjennom hans virksomhet har han blant annet fylt kulturhuset på ... Raufoss en rekke ganger. Han har også mottatt kulturprisen i Vestre Toten kommune, for sin store innsats med Gaukomgutta med damer. Han bor på Ihle på Bøverbru.

Ja, det er han! En skikkelig trivelig fyr!"

Og dermed hadde mange forstått hvem prisvinneren var, da Pascal Norges leder annonserte at det var nettopp Arne Furuseth.

Til enorm applaus og jubel, samt tonene av pascalmarsjen, spilt av Stange Ungdomskorps med hjelp av medlemmer i Pascal Norge, fikk Arne Furuseth overrakt de synlige bevisene på hedersprisen: En stor krystallblokk med Pascal Norges Hederspris og hans eget navn innpreget, samt en bok og diplom.

- Jeg har jo holdt på med dette viktige arbeidet i over 40 år. Men sjelden har overraskelsen vært så stor som i dag. Denne prisen var aldeles uventet. Og det tok litt tid før jeg forsto at det faktisk var jeg som skulle opp på scena, sier en følelsesladet prisvinner.

Fra før har han også mottatt kongens fortjeneste i gull for sitt arbeid, et arbeid han har jobbet med i en mannsalder. Allerede i 1978 startet han dette viktige arbeidet hjemme på Raufoss. Han var da medlem av gruppa Raufossgutta, som etterhvert fikk kontakt med beboere på en institusjonen Gaukom på Bøverbru. Dermed ble gruppa Gaukomgutta en realitet.

Skjermdump fra nrk.no: Også NRK fattet interesse for

prisen. Her er skjermdump fra NRK.NO

Skjermdump fra Oppland Arbeiderblad, www.oa.no.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page