- Vi har hatt det helt fantastisk!

Det sier et lite knippe av deltakerne vi snakket med i dag, på avslutningen av årets Pascalfestival på Gjøvik. De hadde vært med på både korseminar, parade, utekonsert på Jernbanetorget, sosial samling på lørdag kveld -og både seminar og konsert på kulturhuset søndag. - En strålende helg med mye inspirasjon, sier de.

Stange Ungdomskorps ledet an paraden til den offisielle åpningen av Pascal Norges 6. Nasjonale Festival på Gjøvik. Paradesjef Svein fremst. Korpset fikk ellers hjelp av musikere fra Pascal Norges medlemsmasse, som spiller typiske korpsinstrumenter. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Og de er ikke alene om å mene det. Det var mange rosende ord og glade mennesker da festivalen avsluttet i dag, søndag. Så har det også vært en helg fullpakket av ulike aktiviteter for de nærmere 200 festivaldeltakerne på Pascal Norges 6. nasjonale festival. Som også i år fikk et internasjonalt preg, med gjester fra både Litauen og Sverige.

Festivalen ble i år arrangert på Gjøvik. Den er et samarbeid mellom Pascal Norge og Gjøvik kommune, med god hjelp fra Gjøvik kommunale musikk- og kulturskole og en rekke sponsorer.

Det hele startet med parallelle seminarer i Gjøvik kulturhus lørdag formiddag. Ola Skaare hadde workshop i kor, mens Pia Holden fra Panta Rei Danseteater hadde workshop i dans. Det var tydelig at dette var noe som fenget de mange deltakerne.

Etter noen timer workshop var det klart for oppmarsj og parade. Med Stange Ungdomskorps i spissen, godt hjulpet av deltakere fra Pascal Norge på enkelte instrumenter, gikk de mange deltakerne gjennom Gjøviks gater. De gjorde seg svært bemerket på en positiv måte der de gikk fra Gjøvik kulturhus, via Gjøvik Gård og gjennom sentrumsgatene til Jernbanetorget, hvor selve festivalkonsertene gikk av stabelen.

Det var strålende sol og yrende folkeliv på Jernbanetorget hele dagen. Festivalen ble offisielt åpnet av varaordføreren i Gjøvik kommune, som hadde mye positivt å si om både Pascal, byens egne grupper og selve arrangementet. Deretter fikk Arne Furuseth overrakt Pascal Norges Hederspris (se egen sak på nyhetssiden). Og det gikk slag i slag, med en rekke band, dansegrupper, solister og andre grupper gjennom hele dagen.

På kvelden var det sosial samling med aktiviteter og underholdning på Hovdetun. Og både deltakere og ledere koste seg til langt på natt.

Søndag var det duket for nye seminarer. Dansegruppa fortsatte sine øvinger, mens Ola Skaare hadde masterclass workshop i musikk, til stor glede for både aktive deltakere og tilhørere.

Det var mange som fikk ny inspirasjon og fikk utvekslet erfaring med andre gjennom denne helgen. Det hele avsluttet med en stor festivalkonsert i Gjøvik Kulturhus, hvor en del hadde spesielt fokus på psykisk helse.

Pascal Norge vil gjerne takke alle deltakere, ledsagere, medarrangører, funksjonærer, lærere, kursholdere og publikum for deltakelsen. En stor takk også til alle våre sponsorer.

Vi henviser til vår side på Facebook for flere bilder. Denne siden finner du enkelt ved å søke opp Pascal Norge i søkerfeltet.

Master class i musikk ved Ola Skaare. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Både internasjonale gjester fra Sverige og naboer fra Hamar deltok på seminar. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Oscar fra Skånska Jezz i Sverige opptrer på scenen på Jernbanetorget.

Pia Holden fra Panta Rei Danseteater holdt seminar i dans.

Svenske Kalle spiller gitar og synger på utescenen på Jernbanetorget. Med seg har han Petra og Arne.

Eivind, assistent i Mango Band fra Stange, sammen med elev Ketil Andre hadde god kontakt med publikum. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Tett med publikumere på festivalkonsert. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Yrende liv og glade mennesker i paraden. Her er Daniel, Ole Ronny, Elias og Johanne i sine oransje Mango Band-skjorter. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)

Festivalplakat 2016. Pascal Norge takker alle sponsorer og samarbeidspartnere.

Faksimile fra Oppland Arbeiderblad. OA.NO

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: