top of page

Velkommen til Pascalfestivalene!

I år blir Pascal Norges Nasjonale Festival, den syvende i rekken, litt annerledes. Vi deler den nemlig i to, og arrangerer en festival i Kristiansand i juni, og en På Gjøvik i oktober.

Pascal setter farge på både Kristiansand og Gjøvik under de to festivalene i år, som arrangeres i samarbeid med henholdsvis Sound of Happiness og Gjøvik kunst- og kulturskole. Dette bildet er fra festivalen på Stange i Hedmak. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Del 1

Den første delen av Pascal Norges Nasjonale festival går av stabelen i Kristiansand 3. og 4. juni. Dette blir spennende dager, og festivalen er allerede proppet med deltagere. Det blir workshop i både teater og musikk, med henholdsvis Paco Valls Garcia og Ola Skaare. Sammen har de laget et eget teaterstykke, med originalskrevet musikk. Denne forestillingen har urpremiere på festivalen i Kristiansand.

Festivalen heter Sound of Happiness-festivalen i samarbeid med Pascal Norges Syvende Nasjonale Festival.

Vi i Pascal Norge er veldig glade for å kunne samarbeide med Sound of Happiness om denne felles festivalen. Det kommer en delegasjon med både lærere og elever fra den spanske spesialskolen "Sanchis Banús", som er en del av Pascal-nettverket. Lærer og rektor ved spesialskolen, Paco Valls Garcia, er viden kjent blant medlemmer i Pascal, da han også har gjestet oss mange ganger før.

Festivalen er allerede fulltegnet, og det er derfor dessverre ikke plass til flere deltagere. Men vi ønsker alle hjertelig velkommen som publikum.

Lørdag 3. juni blir det workshop i Lund kirke, hvor teater og musikk er i fokus. Det blir forestilling med Jungelboken i Sound of Happiness sine lokaler i Kongens gate 35 lørdag kveld, og søndag er den store forestillingsdagen i Tresse (midt i Kristiansand sentrum). Der blir det stor scene og konserter av ulike slag fra kl 12.00. Her skal den spennende forestillingen Paco Valls Garcia har skrevet, som Ola Skaare har laget musikken til, fremføres. Mennesker med utviklingshemming og andre bistandsbehov står på scenen, både som teateraktører og musikere. Vi gleder oss veldig!

Paco Valls Garcia er kjent i Pascal-familien. Han kommer med en gjeng elever fra sin spesialskole i Spania til festivalen i Kristiansand. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Dette bildet er fra Paco sin teaterfremføring under Pascal-festivalen på Stange i 2015. Nå kommer Paco tilbake til vår festival. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Ola Skaare holder musikkseminar både på festivalen i Krisiansand og på Gjøvik. Vi gleder oss!

(Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Del 2

Del to går av stabelen i forbindelse med vårt store arrangement "Arte Más" på Gjøvik, helgen 28. og 29. oktober. Hele den uken arrangerer Gjøvik kunst- og kulturskole sammen med Pascal Norge en stor, internasjonal kunstfestival, som heter "Arte Más". Pascal Norge jobber jo innen flere felt, men vil også vise frem musikk, sang og dans på denne kunstfestivalen, som samler deltagere fra minst 10 land. Derfor blir det en egen seminardag og en egen forestillingsdag.

Mer informasjon om dette vil komme etter hvert. Men du kan allerede nå melde din interesse til festivalsjef Ola Narten Svendsen på e-post:

ola-narten.svendsen@gjovik.kommune.no

På kunstfestivalen vil deltagere fra Norge, Sverige, USA, Den dominikanske republikk, Haiti, Colombia, Litauen m.m. være representert. Dette blir veldig spennende!

Sett av helgen 28. og 29. oktober allerede nå! Påmeldingsfristen er satt til 1. juli, og det vil være begrenset antall plasser.

Det er en egen avgift på workshopene. Festivalen er forøvrig gratis for medlemmer i Pascal Norge.

Vi ønsker velkommen til nye, glade Pascal-dager - både i Kristiansand og på Gjøvik!

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page