top of page

Spanjolene har ankommet!

Selv om det er i helgen selve festivalen arrangeres, kan vi trygt si at den startet allerede i går. Onsdag ankom nemlig våre Pascal-venner fra Spania, Kristiansand. Og i dag hadde de en egen forestilling i Prestebekken Aktivitetshus på Lund.

Spanske Pascal-medlemmer i Norge: Fra venstre; Iván, Paco, Jorge, Maru, Rafa, Jesús og Álex. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Budskapet var samhold, fred, inkludering og likestilling. Sterke ord, i en svært god forestilling, som rørte alle tilhørerne. Teaterstykket de fremførte, er laget av de fem, unge guttene, som besøker Norge, sammen med sine ledere; Pascalvennene Paco Valls Garcia og Maria Pérez. Guttene er elever ved spesialskolen Sanchíz Banúz i Ibi i Valencia-regionen i Spania, og de er i tillegg med i Faula Teater. Dette er et dramatilbud for mennesker med bistandsbehov.

Samarbeidet med spanjolene startet allerede før Pascal Norge ble stiftet. Vi utveksler kunnskap og erfaring, og besøker hverandre jevnlig.

Ved ankomst Kristiansand ble de møtt av Pascal Norge sin fotograf, Sigrid Thorbjørnsen, som har engasjert seg veldig i å få spanjolene til Norge. Hun har i tillegg fått med seg sin familie til å stille opp, for at oppholdet skal bli så bra som mulig.

Nå skal de delta på Sound of Happiness-festivalen, som arrangeres i samarbeid med Pascal Norge sin syvende, nasjonale festival. Også i år med internasjonalt preg.

I morgen har de forestilling for tilrettelagte avdelinger ved Kvadraturen skolesenter, samt Kristiansand Katedralskole og Gimle videregående skole.

Opplevelsene står i kø, og vi skal sammen gjøre vårt beste for å ta vare på våre spanske venner.

Her kan du se noen bilder. Fotograf er Sigrid Thorbjørnsen.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page