top of page

Vennskap på tvers av grenser i New York

Vennskap kjenner ingen grenser. Det gjør heller ikke kunst. I går ankom en delegasjon fra Pascal Norges nettverk i Colombia til New York for å bidra til utstillingen "Alegria" i selveste Trygve Lie Gallery. Midt på Manhattan, i New York.

Bildet over viser plakaten til utstillingen "Alegria" i Trygve Lie Gallery på Manhattan i New York. Der holder våre venner fra Colombia på med å male akkurat nå.

I dag maler de en vegg med et typisk, colombiansk gatemaleri i Trygve Lie Gallery. I morgen åpner utstillingen "Alegria" i dette galleriet, midt på Manhattan.

Der presenteres også bilder av fotograf Sigrid Thorbjørnsen. Disse fotografiene viser elever fra spesialskolen JFK School i Newark, New Jersey, som ukentlig får undervisning i musikk av Anja-Christin Nielsen gjennom programmet Pascal Norway - USA.

"Alegria" er spansk, og betyr "glede". Utstillingen har undertittelen "limitless art - a work of love across boarders".

Utstillingen er et resultat av et stort samarbeid gjennom Pascal Norge sitt nettverk, med flere involverte og støttespillere på ulike plan. Deriblant Trygve Lie Gallery, Sjømannskirken, Arte+, Gjøvik kommune, Arte sin Fronteras og Jazz House Kids.

Unikt samarbeid: Samarbeidet rundt utstillingen er unikt. Her deltar både Norge, Colombia og USA. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

- Utstillingen er viktig på mange plan. Det ligger mange vennskapsbånd mellom Colombia, Norge og USA fra vi møttes første gang i Den Dominikanske republikk for å videreutvikle det gode arbeidet som skjer for mennesker med bistandsbehov på et globalt plan. Det arbeidet vi gjør innen kunst, innen musikk, innen teater og andre kunstarter er unikt og utrolig viktig. Det gir et bedre liv til så mange av våre medlemmer rundt om i verden, sier Anja-Christin Nielsen.

Hun er norsk, men har bodd i New York i 12 år. Hun jobber i Sjømannskirken, er musiker og driver Pascal NOrway - USA sine aktiviteter på spesialskolen JFK School i Newark, New Jersey.

- Det som er unikt, er møtet på tvers av sjangre. På tvers av stilarter. Vi har kultur som et felles møtepunkt. Derfor er det så spennende å knytte det jeg jobber med her i New York sammen med andre land. Jeg ønsker å bedre mennesker med bistandsbehov sine levekår. Nå knytter vi sammen malekunst fra Colombia med fotografier av en norsk fotograf, som viser amerikanske barn med utviklingshemming og andre bistandsbehov som får musikkundervisning i USA, sier Anja-Christin.

Colombianerne er på vei til konferansen Arte+ i Norge, som arrangeres på Gjøvik i et samarbeid mellom Gjøvik kommune og Pascal Norge.

- At Colombianerne kommer til New York på vei til Norge gjør at New York akkurat nå blir ett av mange knutepunkt i Pascal Norge sitt nettverk. Vi får vist mangfoldet

Vi møter hverandre, vi utveksler erfaringer, vi samarbeider, blander stilarter og kommer frem til felles løsninger på ulike utfordringer. Dette er kjempespennende, forteller Anja-Christin.

- Mange reiser til New York for å realisere seg selv. Men selv her i New York er det mange som trenger å bli løftet frem. Det å synliggjøre at alle mennesker er verdifulle og har sine kvaliteter er utrolig viktig her i New York. Det er det ikke mange som tenker på i denne byen, sier Anja-Christin, og legger til:

- Denne utstillingen representerer virkelig sjømannskirken sitt motto på så mange plan, og er jo nettopp akkurat det samme vi jobber for i Pascal. For Sjømannskirken ønsker å bidra til livsmestring og bekrefte menneskets uendelige verdi. Det synliggjør vi virkelig i denne utstillingen. Så her er det symbolikk på mange plan. Mitt ønske er å gjøre en forskjell, sier Anja-Christin.

Hun underviser amerikanske barn i en av USAs mest belastede områder. Det er fattigdom, kriminalitet og svært dårlige levekår i Newark.

- I Norge har vi kommet så mye lenger enn her i USA. Utstillingsfotografen, Sigrid Thorbjørnsen, sier jo at hun ser hele mennesket gjennom sine bilder. Det er både fint, viktig og unikt at vi får vist disse fantastiske menneskene frem og vise at alle mennesker er verdifulle og har sine kvaliteter, avslutter Anja-Christin.

Colombianerne maler i Trygve Lie Gallery. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Er du i New York anbefaler vi at du tar turen innom åpningen i Trygve Lie Gallery i morgen, tirsdag 19. oktober kl 18.00.

Utstillingen holdes åpen frem til 14. november.

Trygve Lie Gallery ligger i, og drives av, Sjømannskirken. Adressen er 317 E 52 street (mellom 1. og 2. avenue), 10022 New York, NY.

Neste uke starter konferansen Arte+ på Gjøvik. Den avsluttes med del 2 av Pascal Norges Nasjonale Festival. Der er selvfølgelig også både Colombia og USA representert, sammen med mange andre. Colombianerne setter kursen mot Norge på søndag.

Sjekk gjerne sidene til Sjømannskirken i New York og Trygve Lie Gallery på Facebook, eller gå til www.trygveliegallery.com eller www.sjomannskirken.no/newyork

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page