Storstilt åpning i New York

Det var selveste Harriet E. Berg som åpnet utstillingen "Alegria" i Trygve Lie Gallery, midt på Manhattan i New York i går. Hun er Norges generalkonsul i verdensmetropolen, og ble rørt av både kunstutstillingen i seg selv, og musikalske bidrag fra lokale Pascal-artister.

Den norske generalkonsulen i New York, Harriet E. Berg, åpnet utstillingen i Trygve Lie Gallery torsdag 19. oktober. I bakgrunnen er en liten del av veggmaleriet, utført av våre colombianske venner. Samtidig ser vi "klessnoren" med et lite utvalg av Sigrid Thorbjørnsens utstilte fotografier. Begge deler må oppleves! (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Vi har tidligere omtalt forberedelsene til denne utstillingen på våre nettsider. Vi presenterer her derfor noen bilder fra åpningen. Vi gjør oppmerksom på at vi vanskelig kan få frem de uttrykk som kunstnerne har sett for seg. Dette blir derfor bare utsnitt av det hele. Utstillingen må oppleves. Men viktigheten av den, forstår vi alle sammen!

Utstillingen viser altså Sigrid Thorbjørnsens fotografier. Dette er dokumentasjon av arbeidet som har blitt ledet av Anja-Christin Nielsen, siden Ola Skaare og Lars Espen Rath Vestad holdt det første seminaret i New Jersey for fire år siden. Anja startet da ukentlig undervisning på JFK School i Newark, en spesialskole, som ligger i en av USAs farligste byer. Kriminalitet, dop, misbruk og drap preger gatebildet hver eneste dag. På skolen får elevene nå ta del i musikk, takket være Anja, som også fant organisasjonen Jazz House Kids, en annen aktør i samarbeidet.

Sigrid og Anja snakket så sammen om mulighetene for en felles utstilling. Det ble søkt om plass i Trygve Lie Gallery, og nå er den en realitet. Anja og hennes Pascal-venner i USA fikk en invitasjon til å delta på Arte+ i Norge, og visste colombianerne skulle dit. Dermed ble det lagt inn en stopp i New York på colombianernes vei til Gjøvik. Det resulterte i det flotte veggmaleriet i galleriet.

Generalskonsulen sa mye fint om Pascal Norge og arbeidet som har blitt gjort, ikke minst i USA. Hun påpekte også hvilken bakgrunn våre colombianske venner kommer fra. - Kunst bygger fred, sa Harriet E. Berg.

Alle kunstverkene i utstillingen er til salgs. Det er ikke satt noen pris på dem, men man kan gi det man føler. Dette støtter en god sak!

Sigrid Thorbjørnsen har tatt mange blinkskudd, som viser glade og engasjerte elever i muaiskalsk aksjon. Veggmaleriet colombianerne står bak, selges i utgangspunktet som en helhet. Men det er malt som et "puslespill", så dersom ingen byr på det innen 5. november, selges det del for del.

Dersom du er interessert i å høre mer om utstillingen, eller er interessert i å kjøpe noe, kan du ta kontakt med Anja-Christin Nielsen på mobil +1 732 668 1730. Du kan også ta kontakt med leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, på mobil 906 53 555. Så kan vi formidle kontakt.

Det er flere involverte aktører, som har gjort dette mulig. Vi vil gjerne takke:

- Trygve Lie Gallery

- Sjømannskirken i New York

- Fond fra Pascal Norge

- Gjøvik kommune v/ Gjøvik kunst- og kulturskole

- Jazz House Kids

- Arte +

Og selvfølgelig må vi takke initiativstagerne ekstra: Sigrid Thorbjørnsen og Anja-Christin Nielsen.

For pressen: Bildene kan benyttes fritt, mot kredittering av fotograf.

Fra venstre: Lars Espen Rath Vestad, leder i Pascal Norge, Anja-Christin Nielsen, som leder Pascal Norway - USA sine aktiviteter i New Jersey, og konstnerne Yeraldin og Victor Hugo fra Colombia. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Siste hånd legges på berket av våre venner fra Colombia. De jobbet natt og dag for å få ferdig kunstverket i Trygve Lie Gallery i New York. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Mange detaljer skal på plass på det store veggmaleriet - og maleriet har en stor, symbolsk verdi. Maleriet er til salgs. Dersom ingen har kjøpt det innen 5. november, vil det bli solgt del for del. Er du interessert i å kjøpe, ta kontakt med Anja-Christin Nielsen på telefon +1 732 668 1730. Du kan også ta kontakt med Pascal Norge, så skal vi formidle kontakt. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Den colombianske delegasjonen i New York; fra venstre: Ricardo, Yeraldin, Lis, Carlos og Victor Hugo. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Elever fra spesialskolen JFK School i Newark i New Jersey, rett utenfor New York, spilte på åpningen, sammen med en av colombianerne. Her er fra venstre Sanaiya, Malachi, Victor Hugo og lærer Lee Hogans. (Foto: Sigrid Torbjørnsen).

Her er det ferdige veggmaleriet i sin helhet. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Legg merke til alle fotografiene som henger rundt omkring. Det er Sigrid Thorbjørnsens utstilte verk. På veggen i bakgrunnen skimtes veggmaleriet til colombianerne. Bildet er tatt i Trygve Lie Gallery, rett før åpningen. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Alle medvirkende samlet; fra Norge, USA og Colombia. (Foto: Pascal Norge / Trygve Lie Gallery)

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: