Kunst + er i gang på Gjøvik!

De første gjestene har allerede ankommet Norge og Gjøvik. I alt 200 deltakere fra flere kontinenter vil være samlet på Gjøvik til konferansen Arte + (Kunst +) i over en uke. Her står alle kunstformer i fokus.

- Som navnet sier, er det kunst generelt sett som er viktig. Det er første gang konferansen holdes i Europa, og således også i Norge. Tidligere har det dessuten bare vært rene kunstformer, som maling, tegning, skulpturer og lignende som har vært i hovedfokus på konferansen. Men nå slår vi den sammen med del 2 av Pascal Norges Nasjonale Festival 2017. Dermed blir det seminarer både innen kunst og håndtverk, maling, tegning, musikk, sang, dans og rullestoldans, teater og drama, for å nevne noe, sier Lars Espen Rath Vestad.

Han er leder i Pascal Norge, og er stolt over samarbeidet mellom Gjøvik kommunes kunst- og kulturskole og Pascal Norge. - Dette er enestående, og avgjørende for å kunne realisere et slikt gigaprosjekt med deltakere fra hele verden, påpeker han.

Første gang i Norge

Det er første gang konferansen arrangeres i Europa, og således også i Norge. - Forrige konferanse ble holdt i Colombia, og da var Norge representert med kunstverk og kunstnere fra Gjøvik. Nå er de sikkert veldig glad for å få hilse på både nye og gamle fjes, sier Vestad.

Det er Drengestua på Gjøvik Gård og Gjøvikhallen som vil være i fokus hele denne uken. Drengestua har egen, offisiell åpning av kunstutstillingen, som viser verker innsendt fra hele verden. Det er selvfølgelig også norske verk utstilt, sier Vestad.

- På lørdag blir det dessuten trukket ut vinnere, fem i alt. Premiene er reisestipend og kunstutstillinger i både inn- og utland. Så dette er stort, sier Vestad.

Høy aktivitet

Parallellt med både seminarer, utstillinger, konserter og mye annet på programmet, skal også en delegasjon fra Colombia male en vegg på Musikkfolkehøgskolen Viken.

- Colombianerne deltok i en utstillingsåpning i Trygve Lie Gallery på Manhattan i New York forrige uke. Der malte de også en vegg, som en del av utstillingen "Alegria", som også viser fotografier av Sigrid Thorbjørnsen. De beskriver musikkarbeidet som Anja-Christin Nielsen driver på en spesialskole i New Jersey. Så her er Pascal-familien i stadig utvidelse, sier Vestad, som legger til at dette ble gjort mulig fordi colombianerne var på vei til Norge. - De gjorde bare en stopp i New York, hvor de ble tatt godt i mot. (Se forøvrig annen sak på vår nettside om dette, red.anm.)

Nettverket utvides

Han legger til at han er glad for at også Musikkfolkehøgskolen Viken ser verdien av Pascal Norge sitt store, internasjonale nettverk, og således knytter til seg våre kontakter og sender elever både til vår egen Paco i Spania og Carlos i Colombia. - Det gjør jo tross alt at Pascal Norge blir enda mer spredt og kjent, sier Vestad.

Litt om programmet

Det skjer mye på Gjøvik gjennom hele uken. De første gjestene ankom i går, lørdag 21. oktober. Men for publikum vil vi fremheve åpningen av kunstutsillingen i Drengestua lørdag 28. oktober kl 13.00. Da blir det også prisutdeling. Videre åpner veggen på Musikfolkehøgskolen Viken samme dag kl 17.00.

Søndag 29. oktober er selve festivaldagen. Da blir det non stop konserter i Gjøvikhallen. Samtidig er kunstutstillingene både i Gjøvikhallen og i Drengestua åpen. Det blir dessuten muligheter for å forsøke å male eller tegne selv, samtidig som både lokale og internasjonale kunstnere både vil lage kunst og vise frem det de har laget.

Dersom du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad på mobil 906 53 555, eller arrangementsansvarlig Ola Narten Svendsen på mobil 909 40 644.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: