top of page

Arte+: Kunstpris og stipend til Wenche Gullberg fra Gjøvik

Wenche O. Gullberg fra Gjøvik var en av vinnerne i utstillingen i forbindelse med verdenskonferansen Arte+ (kunst+, på norsk) i Drengestua Galleri på Gjøvik. I forbindelse med den offisielle åpningen på Gjøvik Gård i går, fikk hun overrakt to gjeve priser: En egen utstilling i Norge og i Colombia og et reisestipend til Colombia og neste Arte+ i 2019.

Wenche O. Gullberg fra Gjøvik kvitterte for kunstprisene hun mottok med å synge sammen med gruppa "Los Ænsless" i Gjøvikhallen.

Det var en rørt og stolt Wenche, som fikk overrakt den overraskende prisen i Drengestua Galleri i går.

- Jeg er overveldet og glad, men vet ikke helt om jeg tør å reise helt til Colombia, sa den rørte vinneren foran et stort publikum i Drengestua Galleri. Galleriet var fylt til randen av både lokale gjester og tilreisende fra mange land.

Nå får hun uansett en eget separatutstilling både i hovedstaden Bogotá i Colombia og i Drengestua Galleri på Gjøvik. I tillegg får hun altså dekket reise og opphold til den neste festivalen Arte+, som arrangeres i Colombia i 2019.

Dette er kunstverket som Wenche O. Gullberg vant pris for.

Det var i alt fem priser som ble gitt, og alle prisvinnerne vant separatutstillinger i de to nevnte land. I tillegg ble det gitt ytterligere ett reisestipend, som ble vunnet av Joseba Mercader fra Spania. Sistnevnte var også til stede på åpningen av utstillingen i Drengestua galleri, og holdt en rørende takketale.

Prisvinnerne var:

Carlos Giraldo - Colombia

Joseba Mercader - Spania

Wenche O. Gullberg - Norge

Emilio Morales - Colombia

Mauricio - Colombia

Juryen bestod av Kari Oline Øverseth og Frøydis Helene Frøsaker. Begge er to, lokale, kjente og anerkjente kunstnere fra Gjøvikdistriktet.

Ved utdelingen sa Øverseth fra juryen følgende: - Jeg var nylig på Høstutstillingen i Oslo, som er en av de største utstillingene i Norge. Det jeg har sett her i Drengestua Galleri fenger og engasjerer meg mye mer. Alle bidrag her er vinnere. Dette rører meg virkelig!

Vår egen Wenche O. Gullberg kvitterte for prisene med å synge sammen med bandet "Los Ænsjless" i Gjøvikhallen etterpå. Også da til strålende applaus, da konferansieren informerte om prisene hun hadde vunnet.

Den offisielle åpningen i Drengestua Galleri ble foretatt av deltagere fra Arte+ fra både Spania, Colombia, Norge, Litauen og Den Dominikanske republikk.

Wenche O. Gullberg, sammen med leder i Pascal Norge og konferansier, Lars Espen Rath Vestad, under prisutdelingen.

Victor Hugo Guerrero (t.v.) og Carlos Guerrero (t.h.) omkranser prisvinner Joseba Mercader fra Spania. Carlos er grunnlegger av Arte+.

Arte+ er en internasjonal kunstkonferanse som ble arrangert av Pascal Norge i samarbeid med Gjøvik kunst- og kulturskole. Samtidig ble også del to av Pascal Norges Nasjonale Festival arrangert, og det var både workshops / seminarer innen musikk, sang, dans, rullestoldans, ulike kunstarter og mye mer gjennom 10 dager på Gjøvik. Det var også egne utstillinger i både Drengestua Galleri og i Gjøvikhallen. I tillegg ble det vist en egen, liten ustilling på SOR-konferansen i Oslo Kongressenter. Der opptrådte også mange av våre norske og internasjonale deltagere. Det hele rundes av med en egen Pascalfestivaldag i morgen, søndag. Da er det også salgsutstilling, kunstnere som maler m.m., som publikum kan besøke. Og selvfølgelig premiere på musikkteaterstyket Feen og trærne av Paco Valls og Ola Skaare.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page