Fysisk aktivitet i fokus

"Ski for alle" ble en stor suksess på Gjøvik fredag. For Pascal Norge er fysisk aktivitet viktig, noe som ble tydelig bevist på denne aktivitetsdagen. Musikk og høy fysisk aktivitet i skjønn forening gledet nemlig svært mange!

Sang og musikk hører med, også på en vinterfestival med fysisk aktivitet i fokus. Foto: Gjøvik kommune.

Det er mange aktører som står bak denne aktivitetsdagen, og det er en viktig arena for å komme seg ut. Gjøvik kommune, kunst og kulturskolen, Mental Helse, Gjøvik modellflyklubb og en rekke frivillige står bak. Medhjelpere er også elever fra idrettslinja på videregående, studenter ved NTNU og andre. Arrangementet er en del av Madshus Skifestival, som går over en hel uke.

- Fysisk aktivitet er viktig for alle. Ikke minst våre medlemmer i Pascal, som ofte er stillesittende i tråd med mangel på aktivitet, sier Lars Espen Rath Vestad. Han er leder i Pascal Norge.

- Enten man var tilskuer, ledsager eller deltaker, var denne dagen et stort lyspunkt for alle. Det var bare smil og latteren satt løst, mens noen sto på scenen og sang og spilte, mens andre sto på med fysisk aktivitet så svetten rant, sier Pascal-lederen.

Han maner til bedre folkehelse, og viser til Pascal Norges to slagord: "Kultur for alle! Og "Kultur gir bedre helse!"

- Her kunne man prøve ski og truger, det var kanefart og hestekjøring, aking og kjøring med hundespann, frisbee og en rekke andre aktiviteter. ATV-kjøring hørte også med. I tillegg var det åpen scene. Så her er var det virkelig noe for alle, sier Siri Syvrud i arrangementskomiteen.

- Jeg synes dette er en helt fantastisk dag og ønsker at vi for fremtiden skal utvikle denne tilrettelagte aktivitetsdagen videre. I år var det deltakere fra Hedmark, Oppland og Akershus. Men alle er hjertelig velkomne, enten man er en person med utviklingshemming, funksjonshemming eller flyktning, for å nevne noe, sier Syvrud entusiastisk. Hun er ansvarlig for fysisk aktivitet i Pascal Norge og er stolt over denne dagen, og håper det bidrar til glede utendørs og fysisk aktivitet, sport, spill og helse også mange andre dager i løpet av året.

Pascalgruppene Korpus, Rockeværstingene, Blanda Drops og Los Ænsjless sto på scenen da denne vinterfestivalen igjen gikk av stabelen på Gjøvik i forbindelse med "Ski for alle". Her er det også "open mic", slik at alle som vil prøve seg på scena skal få lov til det.

Da Pascal Norge snakket med noen av utøverne, var tilbakemeldingene enestående. - Vi storkoser oss, og har vært med på dette i mange år. Vi kommer garantert neste år også, sa de enstemt.

Pascal Norge ønsker å takke alle som bidro til denne flotte vinterdagen. Her fikk vi vist kultur i aller videste forstand, til glede for svært mange.

Nedenfor kan du se et lite utvalg bilder fra aktivitetsdagen.

Opp på scenen! Ski, truger og andre påkledinger ble byttet ut når deltekerne skulle opp på scenen og fremføre kjente melodier, til stor glede for publikum. (Foto: Gjøvik kommune)

Lang, lang rekke med smil om munnen! Både aktivitetene og deltakerne sto i kø. Her i en "aktivitetsslange". (Foto: Gjøvik kommune)

Høy aktivitet på Øverby under "Ski for alle!". (Foto: Gjøvik kommune)

Fabelaktiv var på plass for å filme for NRK. Dette kan du se på Lottotrekningen utover vinteren, når vennskapsgruppa til Korpus skal presenteres for å vise hvor viktig støtteapparatene rundt våre aktiviteter er. (Foto: Gjøvik kommune)

TV-kamera på plass for NRK. (Foto: Gjøvik kommune)

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: