top of page

Kulturstipend til Mango Band

Mango Band i Stange, Hedmark, har fått tildelt Pascal Norges kulturstipend for 2018. Dette er en aktivitetsstøtte på kr 5.000, som denne gangen skal bidra til å arrangere en festival for Mango Band og andre grupper i Stange og nærliggende kommuner.

Mango Band fra Stange i Hedmark har fått Pascal Norges kulturstipend for 2018. Her er de avbildet på scenen på Pascal Innlandet sin julekonsert på Gjøvik i 2017.

Pascal Norge opprettet for noen år siden et kulturstipend. Dette skal stimulere til aktivitet, og deles ut etter søknad, én gang i året.

Alle medlemmer kan søke dette stipendet, enten man er enkeltartist eller band / gruppe. Formålet er å stimulere til aktivitet.

Denne gang var det Mango Band som fikk stipendet. De ønsker å arrangere en lokal minifestival, hvor band og grupper i nærmiljøet blir invitert.

Festivalen arrangeres av Mango Band, som er en del av Stange kulturskole. Med seg på arrangørsiden har de Stange kommune og Hamar kommune.

Festivalen arrangeres på Stange 14. juni.

- 14. juni skal Mango Band arrangere en minifestival på Stange. Med dette ønsker vi å markere slutten på en innholdsrik sesong, hvor vi også har blitt kjent med nye grupper. Vi ønsker derfor å invitere grupper og artister fra nabokommunene til denne sommerfestivaldagen. Dermed blir det mange som er samlet til felles musikalsk glede på vår lille, men morsomme, festival, skriver Mona Vestli i Mango Band i søknaden.

Hun fortsetter: - Rundt oss har vi flere tilsvarende grupper, som er avhengige av ”kortreiste” spilleoppdrag. For mange er det vanskelig å reise langt for å kunne delta på festivaler og konserter. Med bakgrunn i dette ønsker vi derfor å lage nettopp en lokal møteplass og skape festivalstemning på hjemmebane.

Pascal er glad for initiativet, og ønsker lykke til med arrangementet!

Her er noen bilder av Mango Band:

Logoen på baksiden av Mango Band sine skjorter.

Mango Band i aksjon på konsert i Gjøvik.

Assistent Evind Vegard og elev Tord på øvelse i Stange kulturskole.

Fieke, Eivind og Tord holder orden på perkusjonen i Mango Band.

Ivrige korister i Mango Band!

Lærere og assistenter i Mango Band fra Stange. Fra venstre; Eivind, Mona, Ole Ronny og Elias. (Bildet er fra 2017)

Konsentrasjon på øvelsen...

Fieke, Ketil André og assistent Eivind koser seg på øvelse. Gjemt bak chimes´en, er Tord.

Mango Band på julekonsert i Ottestad kirke.

Nyttig informasjon:

Pascal Norge har også et eget seminarfond, hvor man kan søke støtte til kursvirksomhet. Dessuten er det et eget oppstartsfond, hvor nye grupper kan søke seminarstøtte.

Vi oppfordrer samtidig våre grupper til å søke kursmidler. Pascal Norge er medlem i Norsk Musikkråd, samt Musikkens Studieforbund. Dette gjør det mulig for våre grupper å søke kursmidler. Se lenke her på hjemmesiden, eller gå til http://www.musikkensstudieforbund.no/

Pascal Norge har utviklet egne studieplaner, til hjelp for våre medlemmer.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page