Storslagen festival i Kristiansand

Øvre Torg i hjertet av Kristiansand badet i sol, da Sound of Happinessfestivalen 2018 og Pascal Norges 8. Nasjonale Festival gikk av stabelen i helgen.

Sound of Happiness fra Kristiansand var en av deltakerne på Byfesten i Kristiansand lørdag, som var forløperen til festivalen med Sound of Happiness og Pascal Norge. (Foto: Kari Wischmann)

Det hele startet med en Byfest lørdag, hvor både Kurt Nilsen, Freddy Kalas, Sigrid, Sound of Happiness og Real Trøkk var på scenen - for å nevne noen... Dette ble en storslagen dag, med mange mennesker til stede. Det var boder og stands, og både Sound of Happiness og Pascal Norge fikk vist seg tydelig frem i bybildet på mange ulike måter.

"Her kan du spille etter farger og tall", sto det på en plakat på Pascal Norge sin stand midt på torget. En rekke mennesker var innom og forsøkte nettopp dette, samt kjøpte seg en cap eller en flott Pascal Norge t-skjorte.

Men det var på scenen det viktigste skulle skje. Både lørdag og søndag. En gedigen scene var satt opp, og alle deltakerne kom som perler fra en snor, etter at Stian Brødsjø, Lars Espen Rath Vestad, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og ordfører i Kristiansand, Harald Furre, hadde åpnet festivalen.

Etter den offisielle åpningen søndag, startet det hele med "Tom & Andreas", "Torkil", "Benjamin" og "nicoBand". Deretter var det duket for opptredener med "Red Dawn", "Sound of Happiness - Lyngdal", "Lisa og Anette H", samt "Friskis og Svettis". Sistnevnte er en samling av frivillige organisasjoner som driver tilrettelagt fysisk trening og aktivitet, spesielt myntet på våre målgrupper. Pascal Norge har jo som kjent slagordet "Kultur = bedre folkehelse", så fysisk aktivitet er også sentralt, i tillegg til at kulturaktiviteter generelt, deriblant det å spille og synge, og ha en aktiv fritid, gir en bedret folkehelse. "Friskis & Svettis" hadde to opptredener på scenen, og fikk jammen med seg publikum til å utfolde seg fysisk i sommervarmen begge gangene.

"Happy Days" er elever på dagsenteret til Sound of Happiness. De opptrådte selvfølgelig på festivalen, før koret "Happy Choir" slapp til. Deretter jentebandet med det fengende navnet "Girl Power", før enkeltartistene Kristine Gundersen og Gristine Edvardsen tro til med sang.

Siri Prestrud fra Hurum var også med på festivalen, som hun alltid har vært siden starten av Pascal Norge. Hun spiller klarinett og dro til med en feiende marsj sammen med sin lærer på trombone, før det ble to kåter akkompagnert på piano.

"Real Trøkk" er kjent for de fleste i Pascal Norge. De holder til på Pascal Norges Utfoldelsesarena (Panua) i Asker og hadde også i år tatt turen til festivalen i Kristiansand. De opptrådte både lørdag og søndag, under ledelse av Ola Skaare.

Sound of Happiness startet etter fjorårets festival og etter inspirasjon fra Paco Valls og Pascal Norge et tilbud innen drama og teater. Teatergruppen fikk vist seg fram på en flott måte på scenen, sammen med band og artistene Marius, Kjetil og Anette.

Det var også en del overraskelser i løpet av festivalen, med prisutdelinger, Kjell Elvis og selveste Rolf Løvland, for å nevne noe. Sistnevnte kom overraskende på scenen etter "Riders & Roaders" sitt første innslag, og kunne under intervjuet med konferansier Lars Espen Rath Vestad fortelle til publikum, at det var første gang han opptrådte med utviklingshemmede. Hans egen "You raise me up" ble fremført med elever som både sang og spilte fra Sound of Happiness, med han selv på piano.

- Vi har skapt historie her i dag, fortalte konferansier Vestad til stor jubel fra fremmøtte. Og Rolf Løvland selv kunne bekrefte at det nok ikke var siste gang han var med og opptre sammen med Sound of Happiness.

Helt til slutt ble det prisutdeling til "The Bjorvands", som også spilte.

Pascal Norge vil gjerne takke alle artister, frivillige, instruktører, hjelpere og assistenter, og i særdeleshet Sound of Happiness for et utmerket samarbeid. Dette ble, nok en gang, en festival vi aldri vil glemme!

Det sies alltid at "ett bilde sier mer enn 1000 ord". Slik er det i Pascal Norge også. Så under kan du se en rekke bilder fra festivalen. Bildene er tatt av Kari Wischmann og Lars Espen Rath Vestad.

Senere kommer det en egen bildereportasje, som fotograf Sigrid Thorbjørnsen har gjort for Pascal Norge. Følg med her på hjemmesiden.

Svein fra Sound of Happiness, akkompagnert av Eirin Syvertsen på piano, opptrek på Pascal Norge sin stand i Kristiansand på lørdag. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Fra venstre leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, Kristiansand-ordfører Harald Furre, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og styreleder i Sound of Happiness, Stian Brødsjø, åpnet festivalen. (Foto: Kari Wischmann)

Real Trøkk på scenen på byfesten lørdag. (Foto: Kari Wischmann)

Real Trøkk på scenen under festivalen søndag. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Real Trøkk. (Foto: Kari Wischmann)

Real Trøkk fra Asker på festivalen i Kristiansand. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Festivalområdet. Lars Espen og Stian på scenen. (Foto: Kari Wischmann)

Det annonseres om Real Trøkk på scenen, mens Freddy Kalas, Kurt Nilsen og Sigrid har lydprøve. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Sound of Happiness på scenen på festivalen. (Foto: Kari Wischmann)

Selveste Rolf Løvland kom overraskende på scenen sammen med Riders & Roaders søndag. Sammen fremførte de selvfølgelig "You raise me up". (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Lars Espen Rath Vestad er lærer for Siri Prestrud. De opptrådte sammen i helgen. (Foto: Kari Wischmann)

Kurt Nilsen på scenen. (Foto: Kari Wischmann)

En stolt leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, på standen på Øvre Torg i Kristiansand. (Foto: Kari WIschmann)

Siri og Lars Espen spiller på den store scenen. (Foto: Kari Wischmann)

Ester Skreros tar i mot en pris og en pengesjekk. (Foto: Kari Wischmann)

Freddy Kalas på scenen. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Kari Wischmann holder tritt ved standen til Pascal Norge. (Foto: Lars Espen Rath Vestad)

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: