top of page

- Herlige Sommergården!

- Hit vil vi neste år også! Deltakerne på "Sommergården" var samstemte, da de avsluttet sin sommerleir på Søndre Vettre Gård i Asker i dag. Hovedingrediensene var musikk, friluft og gårdsliv.

Ola Skaare, nestleder i Pascal Norge og primus motor for Sommergården, har aldri gitaren langt unna. Ei heller på Sommergården, Pascal Norges Utfoldelsesarenas sommerleir for mennesker med bistandsbehov. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

- Uke 26 har blitt en "magisk" uke for flere ungdommer med utviklingshemming og andre bistandsbehov. I år ble "Sommergården" arrangert for tredje gang, og har således blitt en tradisjon, sier Ola Skaare.

Sommergården er en tilrettelagt sommerleir, med fokus på aktivitet, glede og samhold. Verktøyene for å få til dette er aktiviteter innen musikk, friluftsliv og gårdsliv.

Det er Panua, Pascal Norges Utfoldelsesarena, som i samarbeid med Søndre Vettre Gård i Asker arrangerer denne sommerleiren. Aktivitetslederne er Ola Skaare, Franziska Sakrisvold og Tommy Huseth. De leder deltakerne trygt gjennom en rekke aktiviteter, hvor altså musikk, helse, sunnhet og fysisk aktivitet har hovedsete.

Dette gangen var det 16 ungdommer fra 13 år og eldre som var med. De storkoste seg fra start til slutt, og hadde bare rosende ord å si om Panua sitt ferietilbud.

Søndre Vettre Gård ligger idyllisk til i Asker, kun et steinkast fra Oslofjorden, omgitt av åker og eng. Panua kunne tilby en uke med dagsaktiviteter av ulike slag. Og det ble fem dager proppfulle av morsomme aktiviteter. Uken ble lagt opp etter hvem som deltok. Det var 16 plasser på sommerleiren, og de ble raskt fylt opp av entusiastiske deltakere.

På avslutningsdagen var det konsert og fremvisning av ulike aktiviteter for venner og familie.

- På Søndre Vettre Gård, hvor også Panua holder til, sto musikkglede i fokus. Det var gårdsliv med dyrestell og matlaging. Nærområdet ble brukt til turer, strandliv og en rekke andre aktiviteter. Det var rett og slett en uke med masse glede, samvær og sosialisering, forteller Ola Skaare entusiastisk.

- Nå som Sommergården er over, kan vi se tilbake på en fantastisk uke. Sol, varme, glede, latter, musikk, dyr, turer, vennskap, gårdsarbeid og mange fine øyeblikk. Vi sitter igjen med masse gode minner og gleder oss allerede til neste sommer, sier Ola Skaare.

Da blir det nemlig også sommerleir på Sommergården - i uke 26!

Vi har flere som fortjener en takk, for at denne uken ble så fin; Jonas, Tarje, Jeanette og Sigrid. En spesiell takk til Sigrid, for alle de fine bildene.

Vi lar bildene tale for seg, og henviser samtidig til Sommergårdens egen Facebookside:

https://www.facebook.com/search/top/?q=sommerg%C3%A5rden

Følger du Pascal Norge på Facebook?

https://www.facebook.com/pascalnorge/

(Bruk copy/paste-funksjonen, dersom lenkene over ikke fører deg rett til siden)

Her er bildene, som Sigrid Thorbjørnsen har tatt:

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page