Nå er festivalen rett om hjørnet!

Fredag denne uken braker det løs med Pascal Norges 9. nasjonale festival på Gjøvik i Oppland. Deltagerne gleder seg veldig til glade Pascaldager 6.-8. september, som også inneholder feiring av vårt 10-årsjubileum.

- Jeg gleder meg veldig til Pascalfestivalen, sier Runar Michel Hofmo. Han legger til at musikken er veldig mye av hans liv, og han har deltatt på de fleste av alle Pascal Norges nasjonale aktiviteter siden oppstarten, og vært med på i alle fall 15 spilleoppdrag med Pascal Norge, i følge han selv.

- Jeg gleder meg til å delta på Jubileumsfestivalen på Gjøvik i år, fordi jeg liker å levere ut musikken jeg har inni meg til publikum, forteller Runar.

Runar er en av om lag 200 deltakere på årets nasjonale Pascalfestival. Dette er den niende i rekken, og samtidig feirer organisasjonen 10 år.

Pascal Norge ble stiftet 09.09.09, så selve "fødselsdagen" er mandagen etter festivalhelgen.

- Men vi måtte legge det så nærme stiftelsesdagen som mulig, sier Lars Espen Rath Vestad. Han er leder i Pascal Norge, og gleder seg også til glade festivaldager på Gjøvik.

- Det er veldig gøy at det kommer så mange deltakere. I tillegg til alle de nasjonale gjestene som inntar Gjøvik, kommer også deltakere fra Sverige, Island, Spania og Nicaragua.

Lederen fokuserer like mye på all aktivitet i organisasjonen. Men fremhever at det i utgangspunktet er en nasjonal festival. - Likevel er det både gøy og stas med internasjonale gjester. De gleder seg også til å komme til Gjøvik.

Et av de norske bandene som skal opptre, er PANUA Big Band. Der er Runar med. Runar er egentlig soloartist, og satser stort på sin egen karriere der. Han har blant annet gitt ut flere CDer, og det er ikke lenge siden den siste ble utgitt.

- Jeg har kommet ut med en ny versjon av min første CD i serien på 3 av "Runar Michel Synger Sine Favoritter". CDen inneholder 16 låter og noen overraskelser, forteller Runar.

PANUA Big Band er et ganske så nytt tilskudd i Pascal-familien. Det har utspring fra Pascal Rockers, men skal bli Norges første, ja kanskje verdens første, storband, av, for og med mennesker med utviklingshemming, sier leder for bandet og musikalsk ansvarlig i Pascal Norge, Ola Skaare.

PANUA Big Band har egen blåserekke og øver jevnlig på Pascal Norges Utfoldelsesarena (PANUA) i Asker. Derav navnet.

- Jeg stortrives i PANUA Big Band. Jeg håper vi får mange fremtidige konserter sammen, sier Runar, som også gjerne vil få gratulere Pascal Norge med sitt 10-årsjubileum.

- Takk til musikalsk leder Ola Skaare og Lars Espen Rath Vestad, Nina Trulsrud og mange flere, sier Runar, og avslutter:

- Vi sees på festivalen. Stå på! Kjør på!

En annen som gleder seg til festivalen, er Siri Prestrud. Hun spiller klarinett, og skal opptre både som soloartist og med PANUA Big Band.

- Jeg har vært med på alle konserter, julekonserter, Vårslipp og festivaler med Pascal siden oppstarten for 10 år siden. Nå gleder jeg meg skikkelig til både festival og bursdagsfeiring, sier Siri Prestrud og skinner om kapp med sola.

- Jeg kan ikke røpe alt vi skal spille, men det blir mye fint. De som kommer til Gjøvik kulturhus i helgen får se, høre og oppleve mye, bekrefter Siri.

Og det stemmer. Konsertene starter allerede fredag kveld. Lørdag er det parade gjennom byens gater, fra Gjøvik Olympiske Fjellhall til Gjøvik kulturhus. Paraden ledes av ordfører Bjørn Iddberg og Stange Ungdomskorps. Deretter blir det konsertmaraton hele dagen, avbrutt av en fantastisk workshop innen teater og drama med Paco Valls Garcia fra Spania. Lørdag er det også jubileumsmiddag, med underholdning av blant andre Katia Cardenal fra Nicaragua.

Foruten dette, kan dere oppleve blant annet disse artistene / gruppene på festivalen:

- Sound of Happiness fra Kristiansand

- PANUA Big Band fra Asker

- Siri Prestrud fra Hurum

- Oskar Lindblad fra Sverige

- Tonstofa Valgerdar fra Island

- Rockeværstingene fra Gjøvik

- Blanda Drops fra Gjøvik

- Musikalis fra Hamar

- Real Trøkk 1 fra Asker

- Real Trøkk 2 fra Asker

- Los Ænsjless fra Gjøvik

- Sangkoret Korpus fra Gjøvik

- Scene Korpus fra Gjøvik

- EKKO fra Fredrikstad

- Paco Valls og Maru Perez fra Spania

- Katia Cardenal og Katherina Espinal fra Nicaragua

Siri Prestrud gleder seg til festival! (Foto: Pascal Norge)

..og det gjør Runar Michel Hofmo. (Foto: Privat)

For ytterligere opplysninger om festivalen, ta kontakt med Pascal Norges leder Lars Espen Rath Vestad på mobil 906 53 555 eller lars.espen@pascalnorge.no

PS! CDen til Runar kan bestilles ved å sende en e-post til Runar Michel Hofmo rmhofmo@gmail.com med tittelen: Runar Michel Synger Sine Favoritter CD bestilling. CD'n koster 130 kroner og da er portoen inkludert. Dere finner smakebiter på CDen her: https://youtu.be/I5_CHhdyjgc

Coveret til Runar sin siste CD (Foto: Privat)

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: