top of page

Pascal Norges Hederspris til Paco

For andre gang i historien ble Pascal Norges Hederspris delt ut i går. Den ble overrakt spanske Paco Valls Garcia under Pascal Norges gallamiddag i forbindelse med 10-årsjubileumet på Pascal Norges Nasjonale Festival på Gjøvik.

Pascal Norges Hederspris ble gitt til Paco Valls Garcia fra Spania lørdag kveld. Til venstre han kone Maru Perez Hilario og Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, i midten. Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge).

- Denne prisen henger svært høyt, og det er bare én person som har fått denne tidligere. Det er Arne Furuset.

Slik innledet Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, under seremonien på Quality Gjøvik Strand Hotell lørdag kveld. Bak han sto hele styret i organisasjonen, mens lederen ga små drypp på norsk, engelsk og spansk om hvem dette kunne være.

Kort utdrag fra seremoniteksten:

- Mottakeren er en person som har viet sitt liv til å bruke kultur som verktøy for å lage en bedre hverdag for mennesker med utviklingshemming og andre bistandsbehov. I en mannsalder har denne personen jobbet for at flere skal ta del i kulturaktiviteter, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette har mottakeren av Pascal Norges andre hederspris gjort uten å tenke profitt eller egen vinning. Vedkommende er til stede her i kveld, har både i offentlig skole og i privat teater skapt engasjement og glede hos hundrevis, om ikke tusenvis, av mennesker. Der et en mann, han kommer fra Spania og heter Paco Valls Garcia!

Det var en rørt og stolt spanjol som sammen med sin kone, Maru Perez, tok i mot prisen, mens alle tilhørerne reiste seg i salen, jublet og klappet taktfast i flere minutter.

- Vi visste ingen ting om dette på forhånd. Vi kom til Norge sent torsdag kveld for å holde seminar innen drama og teater, og så blir vi til de grader tatt på senga. Dette er enormt, strålte Paco.

- Jeg er både rørt og glad, stolt og ydmyk over å motta denne store hedersbevisningen, sa Paco. Leder Lars Espen Rath Vestad understreket viktigheten av Pacos arbeid og at prisen så avgjort er vel fortjent.

Prisen består av en krystallblokk og et diplom.

Paco holdt selv kurs på festivalen lørdag, uten å vite noe om hedersprisen han skulle få senere på kvelden. (Foto: Pascal Norge)

Hektisk aktivitet under stødig ledelse av Paco fra Spania. (Foto: Pascal Norge)

Hektisk aktivitet under stødig ledelse av Paco fra Spania. (Foto: Pascal Norge)

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page