Tidenes festival!

Pascal Norge 10 år! Finnes ikke bedre utgangspunkt for å feire... Neida, vi er ikke snaue. Pascal Norge feiret seg selv med en skikkelig tre dagers festival på Gjøvik 6. - 8. september. Og for et liv, for en stemning!

I år slo Pascal Norge på stortromma og trommet inn til jubileumsfestival på Gjøvik i Oppland.

- Det var konserter som perler på en snor, bankett og jubileumsmiddag, hederspriser og internasjonale gjester fra både Litauen, USA, Sverige, Colombia, Spania og Island. Gjesteartister fra Nicaragua stilte sågar opp. Pascalfamilien har blitt stor, sier festivalsjef Ola Narten Svendsen.

Om lag 180 deltakere var med på årets festival, og alt var lokalisert på Gjøvik Strand Hotell og Gjøviks store kulturscene. Konsertparaden startet allerede fredag ettermiddag. Så var det bankett, med taler og hilsener, før konsertene fortsatte.

- Vi er jo litt stolte over å kunne feire 10 år. Og det gjør vi her på Gjøvik, hvor vi også hadde vår første festival. Det ligger litt nostalgi i det, sier Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad.

Han ønsker å takke alle bidragsytere til at festivalen ble mulig. - Først og fremst er det samarbeidet Pascal Norge har med Gjøvik kommune og Gjøvik kunst- og kulturskole, og selvfølgelig medlemsgruppene Scene Korpus og Sangkoret Korpus. I tillegg har vi flere andre støttespillere, men viktigst er artistene, sier Vestad.

Lørdag var det duket for flere konsertserier. Nestleder Ola Skaare forteller at de har valgt å gjøre en liten vri på konsertene i år.

- Tradisjonelle festivaler kjører maraton, fra morgen til kveld. Vi vil fremheve alle våre artister, og lager heller flere, separate konserter. Da får alle mer tid på scenen, alle fremheves på en litt bedre måte og vi opplevde faktisk at vi fikk mer publikum. Det var alltid fullt, humrer Skaare, som også er Pascal Norges musikalske ansvarlig.

Lørdagen fylte bokstavelig talt Pascal Norge Gjøviks gater. En stor parade, med Stange Ungdomskorps i spissen, sammen med flere musikanter fra Pascal Norge, marsjerte gjennom Gjøviks gater, fra Gjøvik Olympiske Fjellhall, ned til kultursenteret på Strand. Det var flaggparade og banner, faner og hurrarop, i tillegg til feiende, flotte marsjer. I front gikk selveste ordfører Bjørn Iddberg, på sitt aller siste oppdrag som ordfører i byen, sammen med paradesjef Svein Enger, som er medlem i Pascal Norge og den lokale gruppen Korpus.

I tillegg var det flere seminarer, og på kvelden var det jubileumsmiddag. Selveste Katia Cardinal fra Nicaragua underholdte, og som nevnt i tidligere sak på nettsiden, fikk spanske Paco Valls Pascal Norges Hederspris.

En liten hemmelighet her, er at det også var en person til som skulle få Pascal Norges Hederspris dette året. Denne prisen er kun delt ut én gang tidligere, til Arne Furuseth. Så prisen henger høyt. Med Pascal Norges styre klarte ikke å lokke prisvinneren til å komme til Gjøvik (vedkommende vet ikke om prisen), så da ligger den foreløpig på vent. Pascal Norges styreleder lover imidlertid at den skal deles ut ved anledning. Så følg med!

Søndag fortsatte konsertene, og vi viser til sakens bilder, som legges ut uten tekst. Bilder sier som sagt mye mer enn ord...

Vi gleder oss til neste Pascaltreff!

Takk, kjære deltakere, medarrangører, hjelpere og støttespillere, for en fantastisk festival!

Hurra!

Se bildeserie under. Alle foto: Pascal Norge

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: