Riktig god påske, alle sammen!

Kjære dere alle i og rundt Pascal Norge! Det er spesielle tider, og vi ber dere ta ekstra godt vare både på dere selv og andre! Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, kommer her med en hyggelig hilsen til dere alle!

De siste tre ukene har vi vært vitne til en helt merkelig tid. Plutselig ble det meste snudd på hodet. Norge stengte og det får store konsekvenser for oss alle.

I Pascal Norge er det slik at mange har måttet stanse all aktivitet. Det synes vi er veldig trist. Lokalene rundt omkring står tomme, enten de har vært brukt til sang og musikk, dans og drama, dans og bevegelse eller kunst og håndverk.

Lærere og instruktører opplever at de blir permittert. Det får store økonomiske konsekvenser for de fleste. Mange er selvstendig næringsdrivende og har ikke annet å falle tilbake på. Vi får håpe Regjeringen også kommer med en krisepakke tilpasset dem. Foreløpig har ikke så skjedd. Men vi i Pascal Norges, våre samarbeidspartnere og andre instanser står på og kjemper blant annet for dette.

Vårt Landsmøte i mars måtte avlyses på kort varsel. Det samme gjelder konserten "Vårslipp". Dette får også en del praktiske konsekvenser. Over påske kommer vi tilbake til gjennomføring av Landsmøtet. Hva gjelder konserter håper vi at koronaepidemien slipper taket snart, slik at det snart løses opp litt i de strenge reglene som vi har i dag.

En ting er sikkert; det blir konserter fremover. Selv om "Vårslipp" ble avlyst, skal vi lage et tilsvarende arrangement senere. Det blir også seminar, festivaler og øvelser etter hvert.

Noen er kreative og streamer live-konserter av seg selv. Det er positivt. Og for alle dere aktører og medlemmer er det viktig å holde dere aktive og holde motivasjonen oppe. Derfor oppfordrer jeg dere alle til å være kreative. Og til å øve! Har du instrument hjemme, spill! Husk også at alle kan synge! Skriv et dikt, tegn en tegning. Dans i stua, alene eller med andre. Gjør teater- og dramaaktiviteter. Bruk digitale verktøy og øv med hverandre på nett. Det finnes mange plattformer for dette, slik som Teams, Zoom, FaceTime, Skype m.m.

Jeg vil også rette en stor takk til alle instruktører og lærere, assistenter og hjelpere - ja, kort sagt alle som bidrar til at alle øvelser innen ulike musikk- og kulturgrener gjennomføres. Dere er viktige forbilder for veldig mange. Dere gjør en fantastisk innsats. Så vi gleder oss alle til å kunne starte opp igjen. Bruk gjerne litt tid på å kontakte elevene deres. Det setter de stor pris på.

La oss alle ta en velfortjent påskeferie nå. Selv om den blir annerledes enn mange nok hadde tenkt. Bruk tiden til å samle krefter. Mange er slitne, og det å hente inn seg selv er viktig.

Ta vare på både dere selv og andre i denne spesielle tiden.

Vi skal alle komme sterkere tilbake!

Riktig god påske!

Lars Espen Rath Vestad

Leder i Pascal Norge

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: