Pascalfestivalen 2020 er avlyst!

Det er med tungt hjerte vi melder at Pascal Norges Nasjonale Festival på Gjøvik i september dessverre er avlyst.

Fra fjorårets festival: På bildet er elever fra Kulturhuset EKKO i Fredrikstad på plass på scenen i Gjøvik kulturhus i forbindelse med Pascal Norges Nasjonale Festival 2019. (Foto: Pascal Norge).

- Vi føler ikke vi har noe annet valg, sier Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, og uttrykker stor skuffelse på vegne av både styret i organisasjonen, de lokale medarrangørene og alle deltakerne.

- Pascalfestivalen er et stort høydepunkt for svært mange aktører. Hvert år samler festivalen rundt 200 deltakere, som opptrer innen ulike kunstformer; musikk, sang, dans, musikk og bevegelse, drama og teater, og ikke minst kunst og håndtverk, forteller Rath Vestad.

På grunn av Covid-19, eller koronapandemien, har ikke Pascal Norge noe annet valg enn å avlyse.

- Det går først og fremst på sikkerhet i forbindelse med smittevern. Mange av våre aktører har underliggende sykdommer og er i ekstra utsatte grupper. Det er rett og slett ikke forsvarlig å gjennomføre en slik festival, sier Pascallederen. Han har et samlet og enstemmig styre bak seg i avgjørelsen.

- Hele denne våren har vært vanskelig og annerledes. De aller fleste av våre grupper og aktører har ikke kunnet gjennomføre noen aktiviteter siden nedstengningen i mars. Heldigvis finnes det flere ildsjeler rundt om i det ganske land, med oppfinnsomhet og ideer for alternative aktiviseringsformer. Det har hjulpet godt i isoleringstiden, sier Rath Vestad, som håper at det meste av aktivitet kan åpnes opp litt etter litt nå i høst.

- Vi hører at stadig flere starter opp rundt skolestart. Det er viktig for alle i Pascal Norge, forteller Rath Vestad. Han avslutter med å takke alle ildsjeler og lærere, støttespillere og frivillige, som står på for å skape aktivitet for mennesker med utviklingshemming og andre lærevansker rundt om i det ganske land.

Så håper vi på en kjempefestival i 2021! Og mange andre gode og viktige aktiviteter og møteplasser før den tid.

Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold: