top of page

Gledelig jul!

Kjære alle i og rundt organisasjonen vår! Vi ønsker dere alle en riktig god jul og alt godt for det nye året!
Et annerledes, og jeg vil si merkelig, år er snart lagt bak oss. For oss som driver med musikk, sang, dans og bevegelse, kunst og andre kulturaktiviteter, har det på mange måter også vært trist. Trist, fordi så veldig mange av våre aktiviteter har måttet avlyses. Det gjelder både øvelser, konserter og forestillinger, festivaler og andre fysiske treff.


Mange av oss har blitt kjent med en ny verden; den digitale. Det kan i mange anledninger være en god erstatning. For med ulike plattformer på nett kan en i alle fall holde kontakten og se hverandre, opprettholde litt av aktiviteten, slik at elevene har noe å glede seg til - og noe meningsfullt å holde på med. Men det vil aldri kunne erstatte viktigheten av fysiske treff. I perioder har vi kunnet treffes med 1-2 meters avstand. Så har det mange steder regelmessig kommet nedstenginger.


Jeg vil berømme ledere, lærere, assistenter og alle andre som står på å gjør alt de kan for å holde aktiviteten gående. Det krever mot og stå-på-vilje. Og det vil jeg absolutt si at alle som jobber med våre typer aktiviteter har! På vegne av styret i Pascal Norge vil jeg derfor gjerne sende dere en ekstra stor takk! Uten dere ville så mange ha gått glipp av livsviktig påfyll av glede. For kultur er et basisbehov. Og vi i Pascal Norge står alltid på for at stadig flere skal kunne ta del i kunst- og kulturaktiviteter. Spre glede. Lage arenaer for treff, personlig utvikling og vekst. Opplevelser og utfoldelse. For å glede både seg selv og andre.


Ståa hva gjelder slike aktiviteter rundt omkring i landet vårt, og verden forøvrig, er veldig varierende. Vi trenger pådrivere for at kunst og kultur skal være tilgjengelig for alle.


Derfor er aktivitetene vi alle lager rundt omkring, i øverom, i kulturhus- og konsertarenaer, på kulturskoler og alle andre utfoldelsesarenaer viktig for å synliggjøre verdien av vårt arbeid. Vi skaper et bedre liv for mange. Og enda flere fortjener å bli inkludert i dette.


La oss alle sammen bruke det nye året som står for døren til å skape enda mer engasjement og flere aktiviteter for alle mennesker. Utfordringen lar jeg også gå til alle kommuner i landet vårt. Alle kulturskoler burde ha egne grupper innen alle kunstformer for mennesker med utviklingshemming og andre bistandsbehov. Alle kommuner bør i tillegg støtte alle aktiviteter i sin kommune. Og jeg gir Regjeringen utfordringen med å skape bedre støtteordninger for at dette skal kunne gjennomføres!


Takk igjen, alle sammen, for den innsatsen dere gjør! Takk til elever, som spiller, synger, danser, driver med drama og teater, som er med på sosiale treff eller kunst- og håndtverk. Takk til lærere, frivillige, assistenter, sjåfører, administratorer og alle andre som bidrar til våre flotte aktiviteter. Takk til våre samarbeidspartnere og støttespillere i og rundt vår organisasjon.


Jeg vil få ønske dere alle en riktig god jul!


Beste hilsen

Lars Espen Rath Vestad

Leder i Pascal NorgeJulestemningsbilder fra Koppang i Østerdalen. (Alle foto: Lars Espen Rath Vestad)


Comments


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page