top of page

Korpus fyller 30 år – bli med på feiringen!

Korpus feirer 30 år med banebrytende samfunnsengasjement med to arrangementer i Gjøvik denne høsten. -Vi ønsker alle i Gjøvik velkommen til å feire med oss, sier Stein Jøraasen, som ber alle sette av 1. oktober og 23. november! 


Bilde: Fra Korpus sin opptreden på direktesendt fjernsyn i Den dominikanske republikk, hvor landets president satt i salen, i oktober 2023. (Foto: Pascal Norge)



Stein Jøraasen er en av de mange deltakerne i jubileumskoret. Han er en primus motor lokalt, for å fremme og promotere viktigheten av Korpus sin eksistens, og er kjempeglad for å være en del av Korpus.


Både kor- og scenegruppe vil opptre med et variert program, som viser talenter fra både Korpus og de mange gjestene, som er med på forestillingene.

 

Kor- og dansegruppen Korpus, ett av Gjøvik kunst- og kulturskoles inkluderende kulturskoletilbud, markerer i høst sitt 30-årsjubileum. Med en stolt historie, preget av inkludering og mangfold for så mange deltakere med ulike bistandsbehov, ønsker de å feire denne viktige milepælen med to store arrangementer. 


Korpus inviterer til en festlig jubileumsforestilling 1. oktober i Gjøvikhallen. Der presenteres «The Best of Korpus», under ledelse av Ingvild Nagell-Dahl og Katerine Espinal. 23. november skjer det igjen, på Gjøvik Strand Hotel. Da er det Salsa-aften i Mustadsalen.


Ingvild Nagell-Dahl var en av lederne som startet opp Korpus i 1994. 1. oktober blir det Korpus-teater med deres spanske venner Paco Valls Garcia og Maru Perez, sammen med de norske, lokale lærerne Nina Andersbakken og Liliana Aspheim. Gjøvik trio og andre gjester blir å se og høre. Det vil bli vist frem arbeid fra tilrettelagt visusuell kunst, fra gruppen "Kunstkaféen", ledet av kunstlærerene Anna Österberg og Helga Feste Hunter. 

 

En kulturskole for alle 

-Tenkt at det er 30 år siden jeg var så heldig å få starte med dette! Jeg fikk utdelt et tomt kontor i rådhuset på Gjøvik, og jeg startet praktisk talt med blanke ark. Etter hvert har vi blitt en stor stab med mange ansatte, og i dag er vi en av landets største kommuner og kulturskoler på dette området. Vi har som har som mål og inkludere alle - uansett fysisk og psykisk ståsted, sier Ola Narten Svendsen. Han er fagleder for tilrettelagte kunst- og kulturskoletilbud ved kulturskolen i Gjøvik.

 

De 40 medlemmene i kor- og dansegruppen Korpus feirer stolt sitt 30-årsjubileum, og setter søkelys på sitt viktige arbeid med kulturutveksling og inkludering av elever med bistandsbehov. De har bygget broer mellom mennesker og fremmet fellesskap og forståelse, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt - over hele verden.


Deres vennskapsprosjekter med Spania og Den dominikanske republikk, med fokus på likhet og rettferd, har vært til stor glede for både deltakere og ledere i de ulike samarbeidsland.


Siden oppstarten i 1994 har Korpus vært en viktig aktør i Gjøvikregionen, og har bidratt til å skape et inkluderende miljø der kunst, kultur, dans og musikk blomstrer. 

 

Mer enn bare Korpus 

Korpus har vært i frontlinjen av sang- og musikktilbud, dans, bevegelse og teater og ikke minst kulturutvekslinger i inn og utland. De har banet vei for etablering av andre kunstarter som raskt kom til, og som i dag har blitt en stor og viktig aktør – visuelle kunstgrupper tilrettelagt både for deltakere med bistandsbehov og for deltakere innen området psykisk helse. I tillegg gis det et fritidstilbud innen hobby- og formingsaktiviteter, idrett og friluftsliv i Gjøvik kommune. 


Gjennom årene har Korpus samlet store mengder minner og suksesshistorier, som har bidratt til å styrke forståelsen av gjøvikgruppens engasjement i både nasjonal og internasjonal sammenheng. 


-Vi er stolte av hva vi har oppnådd de første 30 årene. Korpus har ikke bare vært en kulturinstitusjon, men også et knutepunkt for samarbeid, fortsetter Svendsen. 


-Vårt arbeid har hatt stor innvirkning på tilrettelagte kulturskoletilbud, og ikke minst inkludering og mangfold lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. 


-Vi vil også hedre tidligere og nåværende ledere på Strandhotellet 23. november med festmiddag, dans og musikk, sier Svendsen, tydelig stolt.


-Her vil våre egne fra "Pascalblåserne" spille sammen med salsabandet "Comgoyá", og sørge for et fullt dansegulv hele kvelden. Det ventes gjester fra inn- og utland til begivenheten, representert fra de mange vennskapsgruppene Gjøvik har, sammen med Pascal Norge.  

 

Givende kulturutvekslinger 

Korpus er takknemlige for støtten fra frivilliggjengen, lokalsamfunnet og alle som har bidratt til deres utvikling. De ser frem til å fortsette arbeidet med å fremme kulturutveksling og inkludering i årene som kommer - kulturutveksling som et verktøy for økt forståelse og inkludering. 


-Å få lov å samarbeide med en så dedikert faglig dyktig gjeng er helt supert. Det er en fryd å kunne få være engasjert i dette kulturarbeidet, Sier Svendsen.


-I dag har vi flere visuelle kunstgrupper, Los Ænsjless, Pascalblåserne, Musikalsk Møteplass, Allsangkoret og Demenskoret Gjøvik - og det bare på kulturskolen, sier han.


Musikkfolkehøgskolen Viken er et godt eksempel på en samarbeidsinstitusjon, og takket være kulturutvekslingene med spanske Paco Valls Garcia og colombianske Carlos Guerrero, har det ført til gjensidige prosjekter med utvekslingsstudenter gjennom mange år her på Gjøvik. 


Musikkfolkehøgskolen Viken på Gjøvik har nemlig benyttet seg av Pascal Norges samarbeidspartnere til en rekke utvekslinger både til Spania og Colombia.


Pascal Norge ønsker lykke til med alle konserter og forestillinger, og sender våre beste hilsninger i forbindelse med jubileet!






Bilde fra Pascal Norges Internasjonale Festival i Den dominikanske republikk i oktober 2023. Gjøvik var de norske representantene.

 


Bilde: Kunstlærerne Anna og Helga forbereder installasjon av kunstverk i Gjøvikhallen. (Foto: Gjøvik kunst- og kulturskole)





 Faksimile av konsertplakat.

 

Comments


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page