top of page

Pascal Norges Hederspris til Bjørn Kløvning

Torsdag kveld var det duket for Musikalis Dansegalla i Hamar kulturhus. Anne Nørdsti med band sto for underholdningen for over 400 gjester. Og jubelen sto i taket da Musikalis' leder gjennom 32 år, Bjørn Kløvning fra Hamar, fikk utdelt Pascal Norges Hederspris for 2021.


Bilde: Bjørn Kløvning (til venstre) får overrakt Pascal Norges Hederspris for 2021 i Hamar kulturhus torsdag 8. september av Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad (til høyre). (Foto fra Hamar Arbeiderblad / Morten Midtlien, Hamar kommune).- Hva er en ildsjel? Jo, det er en som sprenger alle grenser for å få til det han virkelig ønsker å gjøre for andre mennesker. Uten å fremheve seg selv, eller sette seg selv i fokus. Men kun sørge for at andre mennesker får det så bra som mulig.


Det sa Pascal Norges leder, Lars Espen Rath Vestad, i sin tale, da han overraskende entret scenen på dansegallaen og overrakte Pascal Norges Hederspris for 2021 til Bjørn Kløvning. Det skjedde rett etter at Musikalis, en musikkgruppe for mennesker med utviklingshemming og andre bistandsbehov, hadde fremført to numre sammen med dansebanddronninga fra Alvdal.


Rath Vestad ramset opp en rekke årsaker til at nettopp Bjørn Kløvning var den rette mottaker av hedersprisen, til stor jubel fra publikum. Han fortalte også sitater fra flere av Bjørns medlemmer i Musikalis. Mottakerens navn ble ikke nevnt før helt til slutt. Men det tok nok ikke lang tid før både hedersmannen selv og de 400 i salen skjønte hvem som skulle få heder og ære.


Pascallederen sa de i over et år har forsøkt å "lokke" Bjørn Kløvning til sine nasjonale aktiviteter, noe som av ulike årsaker dessverre ikke har klaffet.


- Da vi ikke lyktes med å få prisvinneren til oss, så får vi komme til han. Derfor er jeg her i dag, sa Lars Espen Rath Vestad, til latter i forsamlingen. Og en bedre ramme for prisutdelingen kunne det ikke bli. Prismottakeren var blant sine egne.


En rørt Bjørn Kløvning, som ikke visste noen ting, tok stolt i mot prisen. Den består av et diplom og en krystallblokk med inskripsjoner. I tillegg fikk han en stor blomsterbukett.


- Dessverre består ikke Pascal Norges Hederspris av penger. Selv om det burde vært en gedigen sjekk. Men heder og ære, som kommer fra hjertet, er minst like viktig. Men la oss sende en alvorlig oppfordring til myndighetene, om at de må bli langt flinkere til å etablere tilsvarende grupper som Musikalis, støtte de økonomisk og øremerke midler til kulturskoler og private aktører, organisasjoner og andre som starter opp nye, eller driver disse. For dessverre er det mange som ikke kan ta del i fritidsaktiviteter i dagens Norge, sa Pascal Norges leder.


Prismottakeren fortalte at dette var både overraskende og flott. Til Hamar Arbeiderblad sa han også at det han gledet seg mest over, var kvelden - og alle som koste seg på dansegallaen.


Til avisen sa Kløvning videre:


- Det ble en fantastisk kveld, og det var så moro å se alle som koste seg slik. Det er jo en gruppe som ikke har et alt for stort tilbud.


Det har han rett i. Vi i Pascal Norge håper Hedersprisen kan være en motivasjon til andre som jobber med kulturtilbud for våre målgrupper. Og kanskje kan det motivere andre til å starte flere aktiviteter over hele Norge.


Pascal Norge gratulerer Bjørn Kløvning fra Hamar med Hedersprisen for 2021. Som ble delt ut 8. september, én dag før Pascal Norges stiftelsesdato.


Pascal Norges Hederspris er en utmerkelse som henger svært høyt. Den er bare delt ut to ganger tidligere. De tidligere mottakerne av hedersprisen er Arne Furuseth (Norge) og Paco Valls Garcia (Spania).Bilde: Bjørn Kløvning med Pascal Norges Hederspris 2021 i Hamar kulturhus. (Foto: Trude Nordahl Kløvning)


Bilde: Musikalis fremførte sanger sammen med Anne Nørdsti og hennes band på dansegallaen i Hamar kulturhus. (Foto: Trude Nordahl Kløvning)


Bilde: Anne Nørdsti med band fikk publikum til å svinge seg på Musikalis Dansegalla. Over 400 gjester var i salen. Arrangementet var et samarbeid mellom Musikalis og Hamar kommune, samt flere frivillige aktører fra ulike organisasjoner. (Foto: Lars Espen Rath Vestad / Pascal Norge)

Comments


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page