top of page

Programmet klart for Pascal Norges 11. Nasjonale Festival

Det er duket for både nasjonale og internasjonale gjester når Pascal Norge, i samarbeid med Gjøvik kunst- og kulturskole, inviterer til Pascalfestivalen 2022! Velkommen til Gjøvik 1.-4. september!- Ta turen til Gjøvik i Innlandet første helgen i september! Det er oppfordringen fra Ola Narten Svendsen. Han er festivalgeneral for Pascal Norges Nasjonale Festival, og representerer både Gjøvik kunst- og kulturskole og landsstyret i Pascal Norge.


Han lover et tettpakket program med både konserter, utstillinger, teaterforestilling, seminarer og workshops, og ikke minst mye glede!


- Stemningen er til å både ta og føle på når vi samler mange ulike grupper fra inn- og utland til glade festivaldager på Gjøvik, sier Narten Svendsen.


Han refererer til besøk fra Faula Teatre i Spania under ledelse av Paco Valls Garcia. Norgesvennen, som i flere ti-år har gjestet Norge og laget følelsesladde forestillinger med både nordmenn og utenlandske gjester. Denne gangen er det forestillingen "Den største blomsten i verden" som vises i Fjellhaven i Gjøvik Olympiske Fjellhall fredag 2. september kl 18.00. Da har de spanske gjestene fra Alcoi vært i Norge i over en uke for å øve inn forestillingen sammen med Korpus fra Gjøvik.


Men det hele starter med Latinoaften på Sentralen ved Kafferiet, Telegrafen, allerede torsdag kveld kl 19.00.


Leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, gleder seg veldig til nok en nasjonal festival.


- Vi er sterkt preget av pandemien. I to år har våre medlemmer fått et sterkt redusert tilbud om fritidstilbud, om i det hele tatt noe... Dette er en gruppe mennesker som fra før har svært begrensede muligheter til å delta i kulturlivets gleder. Derfor er vi utrolig glade for at vi endelig kan møtes igjen og spre det glade budskap om viktigheten av å delta i kulturaktiviteter - for alle, sier Rath Vestad.


Lørdag er det seminarer og workshops. Ola Skaare, som er musikkfaglig ansvarlig i Pascal Norge, holder disse seminarene for deltakerne og deres ledere, lærere og ledsagere.


- Samarbeid og utveksling av erfaring er nøkkelen til suksess, sier Ola Skaare. Han ser frem til å holde seminar for de mange deltakerne fra inn- og utland.


På festival er det også konserter. Hovedkonserten, som er åpen for publikum, er lørdag 3. september på Friscena / Blackboxen i Gjøvik kino & scene, kl 15.30.

ความคิดเห็น


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page