top of page

Velkommen til Pascalfestivalen 2023!

Nå er det ikke lenge til Pascal Norges 12. Nasjonale Festival går av stabelen. Det skjer på Gjøvik i Innlandet helgen 1. til 3. september. Velkommen til nye, glade festdager med Pascal Norge!Bilde fra en tidligere Pascalfestival. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen / Pascal Norge)Det er som vanlig duket for både nasjonale og internasjonale gjester når Pascal Norge, i samarbeid med Gjøvik kunst- og kulturskole, inviterer til Pascalfestivalen 2023.


– Velkommen til Gjøvik 1.–3. september, sier sangerveteranen i Korpus Stein Jøraasen.


– Ta turen til Gjøvik i Innlandet første helgen i september!

Det er oppfordringen fra Ola Narten Svendsen. Han er festivalgeneral for Pascal Norges Nasjonale Festival, og representerer både Gjøvik kunst- og kulturskole og landsstyret i Pascal Norge.


Han lover et mangfoldig program med både konserter, musikk- og kunstworkshops og dans, og ikke minst mye glede!


– Stemningen er til å både ta og føle på når vi samler mange ulike grupper fra inn- og utland til glade festivaldager på Gjøvik, sier Narten Svendsen.


Svenskebesøk også i år

Han refererer til besøk fra Partille Kulturskola utenfor Göteborg under ledelse av Christel Weiner. Vennskapssamarbeidet vi har hatt noen år, men som ikke har gjestet Norge og Gjøvik før, kommer med stryketrioen Ramseband, som spiller blant annet etter fargenotasjonsystemet på Friscena på Gjøvik kino og scene lørdag 2. september.


Leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, gleder seg veldig til nok en nasjonal festival.


– Vi er utrolig glade for at vi kan møtes igjen og spre det glade budskap om viktigheten av å delta i kulturaktiviteter – for alle, sier Rath Vestad entusiastisk.


Lørdag er den store festivaldagen med konserter og workshops. Ola Skaare, som er musikkfaglig ansvarlig i Pascal Norge, holder musikkseminaret sammen med svenske Christel Weiner, som har lang erfaring med tilrettelagt musikkundervisning, for deltakerne og deres ledere, lærere og ledsagere.


Kunstworkshop i Kauffeldtgården

En kunsthappening i Kauffeldtgården blir det også, ikke minst, sier Narten Svendsen. Det er i forbindelse med Helga Feste Hunters kunstutstilling som pågår i Galleri Kauffeldtgården. Hun er også ansatt som kunstfaglig lærer ved Gjøvik kunst- og kulturskole, sammen med Anna Österberg. En allsidig kunstlærer med lang erfaring med tilrettelagte tilbud innen visuell kunst, både for utviklingshemmede og for deltakere innen psykisk helse.


– Grupper som er klare for festivalen er i tillegg til Ramseband fra Sverige, Mango Band fra Stange og gjøvikgruppene Allsangkoret, Los Ænsjless, kor- og dansegruppen Korpus, Latino Rockers, Pascalblåserne og deltakere fra de ulike kunstgruppene ved Gjøvik kunst- og kulturskole. Siri Prestrud fra Hurum kommer også, sier Ola Narten Svendsen. Han stråler om kapp med sola og legger til at følgende lærere ved den tilrettelagte avdelingen ved Gjøvik kunst- og kulturskole vil lede an sine flotte utøvere; Ingunn Molstad, pianisten fra Nicaragua Katerine Espinal, Ingvild Nagell-Dahl, Lars Espen Rath Vestad i tillegg til Nina Andersbakken og Liliana Aspheim fra Scene Korpus.


– Samarbeid og utveksling av erfaring er nøkkelen til suksess, sier Ola Skaare. Han ser fram til å holde seminar for deltakerne fra inn- og utland.


Hovedkonsertene, som er åpne for publikum, er lørdag 2. september på Friscena / Blackboxen i Gjøvik kino & scene. På kvelden er det stor vennskapsfest på Strand for påmeldte festivaldeltakere.


OBS! Det er gratis inngang på konsertene!PRESSE: For mer informasjon om festivalen, ta kontakt med:


Leder i Pascal Norge, Lars Espen Rath Vestad, på mobil 906 53 555, eller

festivalgeneral Ola Narten Svendsen på mobil 909 40 644
Comments


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page