top of page

- Vi er festivalklare!

- Alt er klart for festival på Gjøvik! Pascalfestivalen for ALLE byr på fantastiske og unike opplevelser innenfor kunstartene musikk, dans og kunst, sier festivalgeneral Ola Narten Svendsen med et stort smil, og ønsker velkommen til Mjøsbyen første helgen i april.

Festivalen går av stabelen helgen 1.-3. april, og det er lørdagen som er den store, åpne dagen for alle.


- Da inviterer vi til en fantastisk festivalstemning på Gjøvik Gård og i Gjøvikhallen. Det blir musikk, sang og dans, faglig innhold, god mat, kunst og kultur. Festivalen er åpen for publikum. Det er gratis inngang og vi håper mange vil finne vegen til Gjøvik bys perle denne lørdagen, sier Svendsen. Han legger til at Drengestua kafe er åpen for anledningen.


- Det blir mange lokale krefter som vil sørge for underholdning i Gjøvikhallen. Og det blir kunstutstilling i Drengestua Galleri med Jeison Preciado fra Soacha i Colombia, forteller Svendsen.


Han forteller at Jeison for tiden er elev ved Musikkfolkehøgskolen Viken, samt at han er med i Pascalfamilien og vennskapsprosjektet Norge / Gjøvik - Colombia.


Oppfyller drømmer

Det er mange aktører, og artistene / gruppene opptrer på løpende bånd. Først ut denne lørdagen klokken 12:00, er Allsangkoret og bandet Los Ænsjless. Klarinettisten Siri Prestrud fra Hurum spiller med sin lærer, Lars Espen Rath Vestad, som også er leder for organisasjonen Pascal Norge.


Rath Vestad er stolt over alt som skal skje, og føyer til at viktigheten med festivalen er at de som vil, gis mulighet til å stille ut sin kunst eller muliggjør sceneopptreden, som for mange bare oppleves som en stor drøm.


- Pascal Norge gjør drøm til virkelighet. Og det er det vi jobber for. Vi ønsker å få våre medlemmer opp på en scene, ut i samfunnet og frem i rampelyset. Det er en menneskerett, sier Lars Espen Rath Vestad, som gleder seg til festival.

Konserten i Gjøvikhallen byr også på det nystartede "Pascalblåserne", bandet Latino Rockers, Sangkoret Korpus & Scene Korpus. Disse spiller fra klokken 17:30.


Årets konferansier er Elise Gegauff, kjent fra blant annet teatermiljøet i Gjøvik, og som kunstner. Hun arbeider til daglig i Kunstgruppene i Drengestua.


Festivalen avsluttes lørdagskvelden med landsmøte i Pascal Norge og festivalmiddag på Strandhotellet.


I forbindelse med gruppenes vennskapsprosjekter ventes det besøk fra Spania og fagskolen BATOI fra Alcoy, hilsener fra Sverige og Partille kulturskola, Litauen, Colombia, Argentina og USA.


Velkommen til Pascalfestival og vårt landsmøte!
Comments


Fremhevede innlegg:
Siste innlegg:
Søk etter innhold:
bottom of page